TURİZMİ VE MUTFAK KÜLTÜRÜ KONFERANSI TSO’DA DÜZENLENDİ

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası ve Artvin Çoruh Üniversitesi destekleri ile "Turizm Sektörünün Gastronomi Perspektifinden Değerlendirilmesi", "Artvin Mutfak Kültürü" ve "Artvin Turizminde Niş Pazarlama Alanları" baş

TURİZM 15.06.2022 13:30:48 30 0
TURİZMİ VE MUTFAK KÜLTÜRÜ KONFERANSI TSO’DA DÜZENLENDİ

Hayati Akbaş

HOPA-Hopa Ticaret ve Sanayi Odası ve Artvin Çoruh Üniversitesi destekleri ile 'Turizm Sektörünün Gastronomi Perspektifinden Değerlendirilmesi', 'Artvin Mutfak Kültürü' ve 'Artvin Turizminde Niş Pazarlama Alanları' başlıklı sunumlar Hopa TSO Atatürk Konferans salonunda gerçekleştirdi.

Konferansa Artvin İl Kültür Turizm Müdürü Özner Bilmiş, Artvin Çoruh Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Yener Oğan, Dr. Öğr. Üyesi Ceyhun Akyol, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Konseyi Başkanı Osman Çalışkan, Hopa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek, Başkan Yardımcısı Okan Poyraz, Meclis Üyesi Kemal Gazioğlu, Hopa ve Kemalpaşa’da bulunan turizm sektörü temsilciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Artvin İl Kültür Turizm Müdürü Özner Bilmiş Kültür ve Turizm Bakanlığının konaklama ve işletme ile ilgili talimatlarından bahsetti. Kurum faaliyetleri ve organizasyon yapısı hakkında bilgi verdi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Konseyi Başkanı Osman Çalışkan yaptığı açıklama Batum’da yapılan fuarlardan bahsetti. Tük ve Gürcü turizm firmalarının bir araya getirilip işbirliği içerisinde çalışılması gerektiğine dikkat çekti.

Artvin Çoruh Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Ceyhun Akyol yaptığı sunumda Artvin il ve ilçelerinde bulunan turizm destinasyonları hakkında bilgiler vererek değerlendirilebilecek fırsatlardan bahsetti.

Artvin Çoruh Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Yener Oğan yaptığı sunumda Türk Mutfağından bahsederek coğrafi işaretli ürünlerin turizme katkısına dikkat çekti. Türkiye’nin son yıllarda coğrafi işaretli ürünler sayısının arttığının altını çizdi. Gastronomi turizminin gelecekte ülkemize katkısının artarak devam edeceğine dikkat çekti.

Hopa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek yaptığı açıklamada; Hopa ve Kemalpaşa’da bulunan turizm destinasyonların hakkında bilgi verdi. Başkan Akyürek Kemalpaşa Makriali Kilisesinin inanç turizmi kapsamında şehre büyük katkı sağlayacağını dile getirdi. Ciha Kalesi ile ilgili Kaymakamlık nezdinde yol yapım çalışmalarının olduğunu söyledi. Hopa TSO girişimleriyle Çağçağan Şelalesi’nin turizme kazandırılması ile ilgili olarak şelalenin tabiat parkı ilan edildiğini turizme kazandırmanın ilçeye önemli kakı sağlayacağını dile getirdi.

Konferans plaket takdimi ile sona erdi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı