Turizme Kazandırılması İçin Çalışma Başlatıldı.

Tarihi Banakna Köprüsü ve İbrikli Şapelinin Turizme Kazandırılması İçin Çalışma Başlatıldı.

TURİZM 16.05.2022 12:42:33 72 0
Turizme Kazandırılması İçin Çalışma Başlatıldı.

Hayati Akbaş

BORÇKA-Tarihi Banakna Köprüsü ve İbrikli Şapelinin Turizme kazandırılması için çalışma başlatıldı.

Borçka Kaymakamı Ali Osman Bulat, beraberindeki heyetle birlikte Alaca köyünde bulunan Banakna Köprüsüne yürüyüş ve doğa gezisi düzenledi.

Kaymakam Bulat, yaklaşık 900 yıllık tarihi olan köprünün doğa yürüyüşü rotasına alınıp, topraktan doğal merdiven usulü yürüyüş yolunun yapılıp, yine köprüden İbrikli Şapeline kadar yaya ulaşımının kolaylaştırılması için Kaymakamlıkça çalışmalara başlanacağını belirterek, tarihi Banakna Köprüsü ve İbrikli Şapeli’nin doğa severlerin, yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açılıp, bölgedeki önemli trekking rotalarından biri haline getirileceğini belirtti.

Alaca köyünden geçen Deviskel Deresi üzerinde bulunan, Gürcü kaynaklarına göre 12. yüzyılda bölgede hüküm süren Gürcü Krallığı döneminde inşa edildiği belirtilen köprü, bölgedeki en eski tarihi yapılar arasında yer alıyor.

İsmini köydeki Yangınlı Mahallesi'nin eski adından alan, ilçe merkezine 10 kilometre uzaklıktaki tarihi köprüye, araç yolunun bitiminden sonra yaklaşık 15 dakikalık yürüyüşle ulaşılıyor. Dereden yüksekliği yaklaşık 50 metre olan köprü bu uzunluğuyla bölgenin en yüksek ve halen ayakta kalan köprüsü olarak dikkat çekiyor.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI