TURİZMCİ UMUDUNU İÇ TURİZME BAĞLADI

Turizmciler sezona hazırlıklarına devam ederken umutlarını İç Turizme bağladılar.

TURİZM 28.05.2020 19:55:18 63 0
TURİZMCİ UMUDUNU İÇ TURİZME BAĞLADI

Hayati Akbaş

HOPA-Koronavirüs nedeniyle sıkıntılı bir dönem geçiren Turizm sektörü deyim yerindeyse can çekişmeye devam ediyor. Ülke genelinde Hastalığa karşı yapılan müdahalelerde büyük oranda başarı gösterilmesinin ardından tedbirlerin yavaş yavaş yumuşatıldığı bu günlerde Turizm sektörü de şimdiden sezon hazırlıklarına başladı.

Hopa’lı Turizmci Volkan İyiyazıcı’da konuyla ilgili bir açıklama yaptı. İyiyazıcı yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

UMUDUMUZ İÇ TURİZM.

Ön gördüğümüz gibi Türkiye İç turizme hazırlanıyor, Yaylalar rağbette. Her Ülke, Kendi Ekonomisini yönetmek zorunda bu nedenle vatandaşlarını dışarı çıkarmamak için bulundukları ülkelerdeki seyahat acenteleri ile iç turizme ağırlık vermeye başladı

TURİSTİN GÜVENİ ŞART

Turizm sadece vaka sayısının Türkiye de değil çalışmakta olduğumuz ülkelerde de yeni vakaların olmaması gerekiyor veya oranların eş ülke ile aynı orantıda seyir etmesi gerekiyor.

Ülkeleri hem biz tercih edeceğiz hem de tercih ettiğimiz ülkelerin bizleri tercih etmesini sağlayacağız

Ülke ye turist çekmek için güven vermek gerekiyor. Türkiye de virüse yakalanan hasta olur ise sağlık tan ücretsiz faydalanabilecek olmalılar ve bu bir slogana dönüşmeli

Sağlıkta her ne kadar başarılı olduysak Ekonomide o başarıyı Seyahat Acentaları olarak göremedik, Seyahat Acentalarına Suni teneffüs yapıldı fakat yoğun bakıma giremedi.

Sayısı 10.000 olan seyahat acentaları bu güne kadar açıklanan destek paketlerinden yararlanmakta güçlük çekiyor ve sektör iflasın eşiğinde eğer vaka sayılarında artış görünür ise 2020 iç pazarda da hareketlilik olmaz ve seyahat acentesi kapanacak duruma gelir. Bu nedenle Bakanlığımız bir an önce sektör temsilcileri ile masaya oturup çözüm üretmesi gerekmekte.

KÖTÜ SENARYO

Vaka sayısının yeniden artış görmesi durumunda Aşı çıkacak veya virüsün mutasyona uğrayıp hafif şekilde bağışıklık kazanılacak günleri beklemek zorunda kalacağız.

Bizler Turizmciler olarak önemli bir coğrafi noktada ve ciddi bir Turizm haraketliliğinin yaşandığı merkezdeyiz. Bizlerde bugünden yarına paydaşlarımızla beraber hazırlıklarımıza başladık. Devletimizin Koronavirüsle mücadele kapsamında getirdiği tedbirlere her bir arkadaşımız ve şirketimiz titizlikle riayet edecektir. Sektörümüzün yeniden canlanması için gönül birliği içinde bir seferberlik başlatmaya hazırız” dedi..


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI