Turizm Haftası Etkinlikleri Başlıyor.

Her yıl 15- 22 Nisan tarihleri arasında kutlanan ve bu yıl 41.si düzenlenecek olan Turizm Haftası etkinlikleri İlimizde de hafta boyunca birbirinden farklı birçok programla Rizelilerin beğenisine sunulacaktır.

TURİZM 17.04.2017 19:18:32 21 0
Turizm Haftası Etkinlikleri Başlıyor.

Hafta etkinlikleri 18 Nisan Salı günü saat 09:00 Turizm Sektör Temsilcilerinin Rize Valisi Sayın Erdoğan BEKTAŞ’ı makamında ziyaretle başlayacak olup, Rizem Kültür ve Turizm Derneği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Turizm Otelcilik ve Meslek Lisesi’nin düzeldiği organizasyonla yöre gastronomisinin gelişimini ve farklı tatların gün yüzüne çıkmasını hedefleyen ödüllü ‘’Karadeniz Yöresel Lezzet Yarışması’’  11:00 ve 13:00 saatleri arasında İsmail Kahraman Rize Kültür Merkezinde gerçekleştirilecektir. 

19 Nisan Çarşamba günü saat 08:00’de Tuzcuoğlu Memişağa Parkı’nda Turizm Standları ve El Sanatları Sergisi açılacak olup saat 11:00’da Rizem Kültür ve Turizm Derneği,  İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü  tarafından Kortej Yürüyüşü gerçekleştirilecektir. Saat 14:30’da ise Rizem Kültür ve Turizm Derneği’nde Turizm Öğrencileri ile Sektör Buluşması gerçekleştirilecek olup, Turizm Konulu Söyleşi düzenlenecektir.

Hafta kapsamında 20 Nisan Perşembe Hemşin İlçesi’nde Tarihi Konaklar ve Doğa yürüyüşü yapılacaktır. Hareket saati ve kalkış 08:30’da İsmail Kahraman Kültür Merkezi Önü’nden gerçekleştirilecektir.

Ayrıca hafta boyunca Doğa Turizmi ve Kültür Yürüyüşleri devam edecek olup, 21 Nisan Cuma günü saat 14:00’de İyidere İlçesi’nde Tarihi Pileki Yolu Yürüyüşü ve saat 15:00’de ise Pileki Mağarası’nda İyidere Vadisi’nin Kuşları Fotoğraf Sergisi düzenlenecektir. Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün organizasyonunda, Sportif Turizm Faaliyetlerine daha fazla dikkat çekebilmek için saat 14:30’da Çaykur Karşısı Rafting-Kano Tesisleri’nde Kano Rafting etkinliği gerçekleştirecektir.

22 Nisan Cumartesi gününde ise iki ayrı rotada Doğa ve Kültür Turizmi programı yer almaktadır. 1. Güzergah İyidere İlçesi, Pileki Mağarası ve Sarayköy Çifteli Değirmeni gezisi olup, 2. Güzergah ise  İkizdere İlçesi, İkizdere Vadisi, Cimil Şelalesi ve Ovit Gezisi’dir. Her iki etkinlikte saat 08:30’da İsmail Kahraman Kültür Merkezi önünden gerçekleştirilecektir.

Kutlama programı kapsamında 17-22 Nisan tarihleri arasında İsmail Kahraman Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda ‘’Rize’de Doğa ve Manzara Fotoğraf Sergisi’’  ziyaretçilerimizle buluşacaktır.

            


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı