Turizm Çalıştayı Düzenlendi

Çalıştay ekibi, yapılan SWOT analizinden çok kıymetli veriler sağladığını belirterek sonuç raporundan elde ettikleri bilgiler doğrultusunda öne çıkan başlıklarla ilgili ilerleyen süreçlerde daha da büyük kitlelerle derinlemesine çal

TURİZM 8.01.2022 17:55:34 27 0
Turizm Çalıştayı Düzenlendi
Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ardeşen Turizm Fakültesi ve Ardeşen Meslek Yüksekokulu iş birliği, Rize Valiliği ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi desteğiyle Rize Turizm Çalıştayı düzenlendi.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen çalıştaya Rize Vali Yardımcısı Kübra Baka KILIÇ, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Adnan YILMAZ, İl Kültür ve Turizm Müdürü Esra ALEMDAROĞLU, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ardeşen Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ali Sait ALBAYRAK, kamu kurum kuruluşları, belediyeler, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve temsilcileri, turizm sektörü ve konaklama, yiyecek içecek ve seyahat işletmeleri temsilcileri katıldı.
Değişen turizm eğilimleri, farklı hizmet uygulamaları, bölgeye artan ilgi ile oluşan taşıma kapasitesi sorunları, yeni altyapı çalışmaları, ulaşım alanında yenilikler ve salgın hastalıklar gibi birçok unsurun etkisi altında Rize ili turizminin ne durumda olduğunu SWOT analizi yöntemiyle ortaya koymayı amaçlayan çalıştayda turizm sektörü paydaşlarının görüşlerine başvuruldu.
Ardeşen Turizm Fakültesi öğretim üyelerinin moderatörlüğünde yürütülen oturumlarda Rize ili turizminin ve turizm sektörünün güçlü, zayıf yönleri ile fırsat ve tehditleri katılımcılarla belirlendi. 7 masada yapılan 4 paralel oturumda 48 katılımcıdan yaklaşık bin adet fikir, ilk kez kullanılan online fikir tepsisi yöntemiyle toplanarak çalıştay ekibi tarafından öne çıkan başlıklar altında derlendi. Ardından bu başlıklar, yine katılımcılar tarafından önemlerine göre online sistem üzerinden derecelendirildi.
Çalıştay ekibi, yapılan SWOT analizinden çok kıymetli veriler sağladığını belirterek sonuç raporundan elde ettikleri bilgiler doğrultusunda öne çıkan başlıklarla ilgili ilerleyen süreçlerde daha da büyük kitlelerle derinlemesine çalışmalar yapacaklarını ifade etti. Çalıştay verilerinin analiziyle oluşturulacak sonuç raporu ile Rize İli Turizmi strateji ve eylem planlarının, şehrin ihtiyaç alanları ve öncelikleri doğrultusunda turizm projelerinin geliştirilmesi hedeflendiği belirtildi.

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI