Tarihi Kale çöplüğe döndü

Hemşin Deresi’nin doğusunda bulunan ve Pazar ilçesi sınırlarında olup, Cenevizliler tarafından inşa edildiği bilinen ve ilçeye 7 kilometre uzaklıkta bulunan Tarihi Kale çöplüğe dönüştü.

TURİZM 1.08.2022 09:54:54 299 0
Tarihi Kale çöplüğe döndü

Hemşin Deresi’nin doğusunda bulunan ve Pazar ilçesi sınırlarında olup, Cenevizliler tarafından inşa edildiği bilinen ve ilçeye 7 kilometre uzaklıkta bulunan Tarihi Kale çöplüğe dönüştü.

Trabzon Rum İmparatorluğu tarafından 13-14. yüzyılda yapıldığı düşünülen Tarihi Ciha Kalesi, Trabzon Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından 08.08.1995 tarih ve 2222 sayılı karar ile tescillenen ve koruma altına alınan Kale'nin rölöve, restorasyon ve restitüsyon projeleri de yine kurul tarafından onaylanmıştır.

İhalesi yüklenici firmaya 29.08.2018 tarihinde yapılmış olup kalenin koruma amaçlı restorasyon çalışmaları hala tamamlanamamış ve yollarının bir kısmı stabilize olduğundan dolayı da bu tarihi kaleyi ziyaret etmeye gelenler içinde zorluklara yol açıyor.

HER TARAF ÇÖP HALİNDE

Restorasyon yapımına bir süredir ara verilen Kale’ye, hafta sonları ziyarete giden iş insanı Akif Uçar(58),her hafta sonu buraya geldiğini ve çöp topladığını söyledi.

Uçar, 'hafta içi yoğun işlerimizden biraz olsun nefes almak için geldiğim kalede, her hafta çöp topluyorum” dedi.

Ziyaretçi olarak bu tarihi Kaleye gelen vatandaşları Çöp konusunda duyarlı olmaya davet eden İş insanı Akif Uçar, “Bu tarihi kalenin mutlaka restorasyonu bir an evvel tamamlanıp layık olduğu konuma getirilmelidir' diye konuştu.

Pazar İlçesinde, Kız Kulesi, Tarihi Kemer Köprü ve CİHA Kalesi gibi çok önemli Turizm destinasyonlarının olduğunu ve ilimiz içinde gezilip görülmesi gereken yerlerin başında geldiğini ifade eden Uçar, “Yetkililerimizin bu 3 tarihi eseri mutlaka hak ettiği konuma getirmesini diliyorum” dedi.

​​​​​​


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI