Tanıtım çalışmaları Turist sayısını artırdı

DOĞU Karadeniz Bölgesi’ni Arap turizmine açan DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, bu yıl sezonun erken açıldığını belirterek, Trabzon ve Rize’ye gelen Arap turistlerin çok memnun kaldıklarını kaydetti. Ufak tefek sorunların a?

TURİZM 15.06.2014 14:48:25 25 0
Tanıtım çalışmaları Turist sayısını artırdı
DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım bu sene sezonun erken açıldığını belirterek, gelen Arap turistlerin ise Trabzon’dan memnun olduklarını kaydetti. Kaldırım ufak tefek sorunların yaşandığını ancak bunların aşılamayacak problemler olmadığını ifade ederek, “Trabzon’daki esnafın yaklaşımında ufak tefek sorunlar oluyor ama bunlar aşılamayacak problemler değildir. Eğitim veren kurumlara finansal destek veriyoruz. Alt yapı oluşmaya başladı” şeklinde konuştu.
 TANITIM BÖLGE TURİZMİNE CİDDİ KATKI YAPTI

Turizmde uluslararası platformlarda tanıtım yapılmasının bölge turizmine ciddi katkı yaptığını vurgulayan Kaldırım, tanıtım çalışmalarının sonucunu kısa sürede görmenin kendilerini memnun ettiğini ve bu tür çalışmalara devam edeceklerini söyledi. Doğu Karadeniz’de en çok Uzungöl, Çakırgöl, Sümela Doğal Parkı, Ayder, Kümbet ve Çambaşı yaylaları, Kafkasör ve Karaca Mağarası’nı ziyaret eden Araplar, yörede yazın serin havası, dereleri ve yağmuruyla eşsiz bir manzara eşliğinde konaklayabiliyor.Turistler, şehir merkezlerinde alışveriş yapmanın yanı sıra yörede trekking, rafting, safari, balık tutma, fotoğrafçılık, tırmanma, paraşütle atlama, kayak, kaplıcalardan yararlanma imkanı bulabiliyor. Arap turistler, sağlık hizmetlerinin kaliteli ve ucuz olması, Türk mutfağının helal ve Arap mutfağına yakın olması, güncel moda ve geniş alışveriş imkanları sebebiyle de Türkiye’yi ve Doğu Karadeniz’i tercih ediyor.

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI