Sonunda düğmeye basıldı.Çamlıhemşin Ayder'e kurulacak

Çamlıhemşin Kaymakamlığı tarafından yürütülecek olan ‘Çamlıhemşin Turizm Danışma Merkezi Projesi’nin sözleşmesi imzalandı.

TURİZM 6.11.2014 07:38:09 285 0
Sonunda düğmeye basıldı.Çamlıhemşin Ayder
Çamlıhemşin bir turizm merkezinde olması gerek önemli eksiğini tamamlıyor. Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında desteklenen Çamlıhemşin Kaymakamlığı tarafından yürütülecek olan ‘Çamlıhemşin Turizm Danışma Merkezi Projesi’nin sözleşmesi imzalandı.

DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım ile Çamlıhemşin Kaymakamı Aziz Gölbaşı tarafından sözleşmesi imzalanan proje ile; ilçeye gelen yerli ve yabancı turistlere rehber olabilecek bir danışma merkezi oluşturulacak ve yöre kültürüne ait eserler turistlerin beğenisine sunularak yöre kültürünün tanıtılması sağlanacak.

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde turizm alanında çok güzel gelişmeler yaşadığını belirten DOKA Genel Sekreteri Kaldırım, “Bölgemize gelen turist sayısı her yıl hızlı bir şekilde artıyor. Proje, gelen turistin hem bilgilendirilmesi, hem yönlendirilmesi, hem bölgeyi daha etkin bir şekilde gezebilmesi hem de memnuniyetlerinde etkili olacaktır” diye konuştu.

Çamlıhemşinturizmburo2Bölge tanıtımında sosyal medyanın ve dijital ortamın öneminde de değinen Kaldırım, konuşmasına şöyle devam etti: “Dijital ortamda yapılan tanıtımlar günümüzde çok önemli hale geldi. Bu uygulamaların bölgemizde kullanılmasına gerçekten ihtiyaç var. Çamlıhemşin Kaymakamlığımız doğru bir tespitle bu çalışmayı hazırladı. Böyle önemli destinasyonlarda bu altyapıların kurularak bölgede turizmin istenilen noktaya gelmesini sağlamak gerekiyor. Bu çalışma yerli ve yabancı turistlere hitap edecek bir proje olarak, çok önemli bir eksikliği giderecektir.”


Çamlıhemşin’i her yıl yaklaşık 1 milyona yakın turistin ziyaret ettiğini ifade eden Çamlıhemşin Kaymakamı Aziz Gölbaşı ise, “Doğa harikası ilçemizi ziyaret eden turistlerin ihtiyacına binaen bir turizm danışma merkezine ihtiyaç olduğunu tespit ettik. Projemizi DOKA’ya sunduk ve kabul gördü. İnşallah yöre turizmine, bölgemiz turizmine katkısı olur” şeklinde konuştu. 
 KONU İLE İLGİLİ YAZI İÇİN
TIKLAYIN....
Ayder Turizmi yeniden şekilleniyor.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI