SARP SINIR KAPISINA ZİYARET ETTİLER

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası 1 Ekim oda organ seçimlerin ardından görevi devralan yeni Yönetim ilk ziyaretlerini Sarp Sınır Kapısı’nda Bölge Müdürlüklerine gerçekleştirdi.

TURİZM 19.10.2022 12:29:56 83 0
SARP SINIR KAPISINA ZİYARET ETTİLER

Hayati Akbaş

HOPA-Hopa Ticaret ve Sanayi Odası 1 Ekim oda organ seçimlerin ardından görevi devralan yeni Yönetim ilk ziyaretlerini Sarp Sınır Kapısı’nda Bölge Müdürlüklerine gerçekleştirdi.

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Demircioğlu, Meclis Başkanı Kemal Makar ve Yönetimi Kaçkar Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Sayın Recep Bilgin, Sarp Gümrük Müdürü Şenol Akan ve GTİ Sarp İşletme Müdürü İbrahim Tomul’u makamlarında ziyaret etti.

Ziyarette Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Selçuk Balkaya ve Hasan Yılmaz, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri Ahmet Karabulut, Ersan Gedik, Cengiz Balta, Mutlu Seber, Samet Dalkılıç, Erol Dalkılıç ve Odamız Üyesi Ahmet Ecevit Turan yer aldı.

Kurum amirleri ile yapılan görüşmelerde Sarp Gümrüğü’ndeki araç trafiği ve diğer işleyişler hakkında bilgi alışverişi gerçekleştirildi.

Görüşme sonrası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Demircioğlu ziyaretleri ile ilgili açıklamada; ‘‘Bölge Müdürümüz ve Gümrük Müdürümüzle TIR kuyrukları ile alakalı kapasitenin arttırılması yönünde nasıl bir çalışma yapacağımızı istişare ettik. Bu anlamda şu anda Eylül ayı itibarıyla yaklaşık 600 - 630 civarında günlük araç geçişleri başladı. Yeni çalışmalarla birlikte kapasiteyi günlük 750 aracın üstüne çıkarmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda bu girişlerde bir artış söz konusu, yeni yapılan düzenlemeyle birlikte giriş sayısı da şu anda 400’ün üstünde, bu sayıyı da 500’ün üstüne çıkarmak için hem gümrük bölge müdürümüz hem de gümrük müdürümüzle beraber bu çalışma içerisindeyiz. Bu çalışma neticesinde istediğimiz hedeflere ulaşacağımız kanısındayım. Müdürlerimizin misafirperverliğinden ve işbirliğinden dolayı teşekkür ederim” dedi


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI