Rizeliler Kayak Merkezi istiyorlar

Pist olmadığı için Rize’nin Ardeşen ilçesinden 300 Km uzaklıkta Erzurum Palandöken Kayak Merkezine 5 saat araçla yolculuk yaparak, kayak yaptıktan sonra tekrar geri döndüler

TURİZM 15.12.2021 10:05:35 215 0
Rizeliler Kayak Merkezi istiyorlar
Hafta sonları Erzurum Palandöken Kayak Merkezine kayak yağmak için giden Yavuz Kabaoğlu(53),Sabit Uçak(48) “ Türkiye’de ilk kar Kaçkarlara yağarken, Pist olmadığı için Rize’nin Ardeşen ilçesinden 300 Km uzaklıkta Erzurum Palandöken Kayak Merkezine 5 saat araçla yolculuk yaparak, kayak yaptıktan sonra tekrar geri döndük” dediler.
Bizim yansıra Ardeşen’den iki minibüs ile birlikte kayak için buraya geldiklerini ifade eden Yavuz Kabaoğlu(53) “20 yıldır kayak yapıyorum. Yıllardır Kaçkarlara Pist yapılmasını bekliyoruz. Coğrafi şartlarımızın müsait olması ve idarecilerimizin de Rizeli olmasına rağmen, Kayak tesisinin hala yapılmayışı bölgemiz için hem Kış Turizm açısından, hem de ekonomik anlamda büyük eksikliktir.” diye konuştu.
Sabit Uçak (48), “ Erzurum’da kayak yaparken, yurt dışından bile birçok kayakçının geldiğini gördük. Bölgemiz Kaçkarlarda da pist olsaydı bu kişiler kar kalitesinin yüksek oluşundan da dolayı bölgemizi daha çok tercih edeceklerini düşünüyorum.” dedi.
Uçak ve Kabaoğlu, “Artvin, Ardahan, Ordu gibi illerde kayak tesisi olmasına rağmen, Rize’de Kaçkarlarda neden yok diyerek ilgililere çağrıda bulunarak “bir an önce kayak tesisinin kurulmasını” istediler.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI