Rize Turizm Master Planları Lansman Programı

Vali Kemal Çeber, Rize’nin Çifteköprü- Ovit- Deremezra ve Handüzü Bölgeleri için hazırlanan turizm master planları tanıtım lansmanına katıldı.

TURİZM 7.12.2022 10:20:35 97 0
Rize Turizm Master Planları Lansman Programı

Programda Rize’nin 4 bölgesindeki turizm destinasyonlarının başarıya ulaşabilmesi için takip edilecek yol haritası tanıtıldı.

Rize Valiliği ve İl Özel İdaresi tarafından Ardeşen ilçesi Deremezra, Güneysu ilçesi Handüzü, İkizdere ilçeleri Çifteköprü ve Ovit yaylaları için 1,5 yıldır yürütülen çalışma sonucunda turizm master planı hazırlandı. “4 bölge, 4 mevsim, 365 gün sürdürülebilir turizm” sloganıyla düzenlenen tanıtım toplantısında altyapı, ulaşım, yapılaşma ve turizm tesislerini kapsayan planlar anlatıldı.

İkizdere ilçesine bağlı Ovit Bölgesinde 'Dört Mevsim Zirve Tatili', Güneysu ilçesinin Handüzü Yaylasında 'Dağ Yolculuğu', Ardeşen Deremezra Bölgesinde 'Geleneksel Köy' ve İkizdere Çifteköprü Bölgesinde 'Sağlık Vadisi' olarak hazırlanan master planları Input Project Genel Müdürü Hannes Triebnik tarafından sunum yapılarak tanıtıldı.

Lansmanda gazetecilere açıklamalarda bulun Vali Kemal Çeber, yaklaşık 4 yıldır devam eden süreçte Rize turizm planlarını hazırladıklarını belirterek, “ Çok önemli olduğunu değerlendirdiğimiz 4 lokasyonun imar planlarını hep beraber göreceğiz. İlimizin geleceğini çayla beraber turizmde görüyoruz. Bunun için çalışıyoruz. İleride turizmin belki çayında önüne geçeceğini değerlendiriyoruz. Çok iyi planlar yaparak işe başlamamız lazım. Yoksa bugün eleştirdiğimiz, yanlış dediğimiz birçok hataya bizim de düşmemiz söz konusu olabilir. Bunun için çalıştık. Bütün yerel bileşenler işin içinde oldu. Fikrini almamız gereken tüm yerel ulusal ve uluslararası bileşenler projemizde yer aldı. Bize göre güzel sonuçlar ortaya çıktı.

Bu planlar üzerinden tüm kamu yatırımlarını yönlendireceğiz. İlimize gelen özel yatırımcılara da diyeceğiz ki, 'İşte bizim master planlarımız, turizm planlarımız. Bunlara uygun yatırım yapmak için varsanız buyurun. Hem buradaki doğayı korumak hem de buradaki güzellikleri kullanmak anlamında bizim anayasamız bu planlar.' diye onlara da ifade edeceğiz' dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Türüt ise ilk etapta 4 bölgeye başlarken eş zamanlı olarak diğer bölgelerde de çalışmalar yürüttüklerini anlatarak, “Gelişigüzel turizm olmaması adına dünyanın en iyi firmalarından biriyle çalışma fırsatı bulduk. Yakın zamanda plana uygun yatırımların hayat bulması adına alanlarımızı iş adamlarımıza tanıtmış olacağız. İlimize yatırım yapmak isteyen firmalara projeyi anlatmış olacağız. Bunun haricinde 11 bölgede yürüttüğümüz bölgesel imar plan çalışmamız var. İnşallah bunları etap etap hayata geçireceğiz' şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI