Pazar’ı Ziyaret ettiler.

Rize İl Genel Meclisi Üyesi Tarım Komisyonu temsilcisi Emin Kanbur ve beraberindekiler Pazar Ziraat Fakültesini ziyaret ettiler

TURİZM 2.06.2022 13:41:43 41 0
Pazar’ı Ziyaret ettiler.

Rize İl Genel Meclisi Üyesi Tarım Komisyonu temsilcisi Emin Kanbur ve beraberindekiler Pazar Ziraat Fakültesini ziyaret ettiler.

Rize İl Genel Meclis Üyesi Tarım Kom. Üyesi Emin Kanbur, “Bugün R. T. E. Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Pazar ilçemiz yerleşkesini ziyaret ettik”dedi.

Yaptığı bir dizi organizasyonlarla bölgeye turizm açısından da katkılar sunan Fotoğraf Sanatçısı,İl Genel Meclisi Tarım komisyonu üyesi Emin Kanbur, yaptığı açıklamalarda şunları söyedi.

“ULUSAL ÇAY GEN BANKASI ÇOK GEÇ KALINDI”

Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Mustafa Akbulut beyin samımı ev sahipliği bizleri çok memnun etti, asıl memnun olmamıza sebep Cuma günü tanıtımı yapılacak olan Türk Çaycılığı için çok geç kalmış ve Üniversitemizin yüz akı olan ULUSAL ÇAY GEN BANKASI ziyareti oldu.

Pazar Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı Başkanı ve Dekan Yrd. Doç. Dr. Kezİban Yazıcı, bilgi aktarımıyla “Ulusal Çay Gen Havuzu” alanın gezdik.”

“EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİLER”

“Çay bitkisi çeşitliği ve bölgemizde, gelecek yıllarda Türk çaycılığının gelişmesine ana unsur olacak olan bu Muhteşem çalışma için değerli hocalarımız, Prof. Dr. Mustafa Akbulut beye ve Doc. Dr. Keziban Yazıcı Hanım efendiye çok teşekkür ederiz.”

“ARTIK ÇAYIN AKADEMİK SAHİBİ VAR”

“Çay tarımında çeşitlilik ve ürün farklılık alanında bizlere farklılık sunan ve Çay fidanı çeşitliliğini kayıt altına alınması açısından çok önem arz eden çalışma yakın zamanda yenilenmesi gereken Çay bahçeleri için bizlere ürün çeşitliliğinden ve rakım farklılığına kadar Çay tarımı için farklılıklar sunan yüzlerce çeşit çay fidanı sunmakta.”

“TEŞEKKÜRLER EMEĞİ GEÇENLERE”

Rize İl Genel Meclis Üyesi, Tarım Kom. Üyesi, İmar ve Bayındırlık Kom. Bşk. Emin Kanbur, “Bu güzel çalışma sonrası, Çay tarımımızın artık bir Akademik sahibi olması biz Çay bölgesi insanlarını Çayımızın geleceği açısından güven vermektedir. Teşekkürler R.T.E. Üniversitesi, teşekkürler Pazar Ziraat Fakültesi Akademik Personeli ve çalışanlarına” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI