Milletvekili Avcı Müjdeyi CİMİL ’de Verdi

Rize’nin en güzel vadilerinden birinde gerçekleşen etkinliğe katılım güzel oldu.

TURİZM 12.02.2022 20:38:23 134 0
Milletvekili Avcı Müjdeyi CİMİL ’de Verdi

Rize’nin en güzel vadilerinden birinde gerçekleşen etkinliğe katılım güzel oldu.

CİMİL DAĞ KAYAĞI ETKİNLİĞİ

Rize ve İkizdere Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen ve Bölge dağ kayağı anlamında çok uygun olan Cimil Yaylasına ülkemizin dört bir yanından gelen sporcular yarışmayı gerçekleştirdiler. Kadınlar ve erkekler kategorisinde toplamda 53 yarışmacı katıldı.

İkizdere ilçesinde bağlı Cimil Yaylası'nda düzenlenen şampiyonada yurdun dört bir yanından gelen 53 sporcu U16, U18, U20, U21 kategorilerinde yarıştı.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete, İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Türüt, İkizidere Belediye Başkanı Hakan Karagöz de yarışmayı izleyenler arasındaydı.

Rize Belediyesi Gençlik Merkezi ve Bilgi Evi (RİBEGEM) üyesi gençler de yarışmayı izlemek için Cimil yaylasına geldi.

Start noktasından başladıktan sonra belli bir mesafe tırmanan sporcular, tırmandıkları yerden kayarak en kısa sürede yarışı bitirmek için birbirleriyle mücadele etti.

Kıran kırana görüntülere sahne olan yarışların sonucunda dereceye giren sporcular Türkiye'yi uluslararası müsabakalarda temsil edecek.

Yarışmanın ardından Ridos Termal Otel’de ödül töreni düzenlendi. Yarışmalarda dereceye giren sporculara ödülleri takdim edildi. Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin de yarışmaya giren sporculara madalyalarını takdim etti.

13.PETRANBORDA RİZE’DE YAPILDI

Bir süre önce de Rize'nin İkizdere ilçesine bağlı Meşeköy (Petran) köyünde geleneksel hale gelen 13. Petranboard Şenliği düzenlendi. Şenlikte ‘Petranboard' ve ‘Lazboard' adı verilen tahtalar ile kayak yapıldı.

Petran Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından İkizdere Kaymakamlığının katkılarıyla düzenlenen festivale yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

KAÇKARLARDA HELİSKİ

Avrupa'ya yakınlığı ve kar kalitesi ile yerli ve yabancı kayakçıların gözdesi haline gelen Kaçkar Dağları, helikopterli kayak olarak bilinen 'heliski' tutkunlarını ağırlamayı sürdürüyor.

Türkiye'de ise bu spor, Kaçkar Dağları'nın Rize sınırları içinde kalan Çamlıhemşin, İkizdere ile Artvin'in Yusufeli ilçesinde 2005 yılından itibaren yapılıyor.

Bölgede her hafta planlanan program öncesi ve her kar yağışının ardından kayak yapılacak alanlar kar uzmanları tarafından inceleniyor.

MİLLETVEKİLİ MUHAMMED AVCI AÇIKLAMA YAPTI

Türkiye dağ Kayağı Şampiyonası İlimiz İkizdere ilçemiz Cimil Yayla'sında yapıldı. AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı’da etkinliğe katıldı.

Avcı, Etkinliğin Rize’nin tanıtımında büyük bir rol oynadığını ve Rize’nin kış sporlarına elverişli bir coğrafyaya sahip olduğunu dile getirererek, “Rize’nin en güzel vadilerinden birinde gerçekleşen etkinliğimize katılım güzel oldu. Biz daha çok yaz aylarında buraları kullanıyoruz. Bütün çabamız bütün gayretimiz Rize’deki turizm çeşitliliğini arttırmak. Çok yaza odaklı bir turizm konseptimiz var. Kış turizmini de geliştirmeye yönelik çalışmalar yapıyoruz.” dedi.

İKİ BÖLGEDE KAYAK MERKEZİ PROJEMİZ VAR

Avcı, Rize’den Erzurum ve Sarıkamış başta olmak üzere İl dışındaki  birçok kayak merkezine kayak yapmak için giden kayak severlere de müjdeli bir haber verdi. Avcı, “ Bir iki bölgede kayak merkezi yapma adına projelerimiz, çalışmalarımız var. İnşallah yakın bir zamanda hayata geçireceğiz. Rize'mizi tanıtmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı