HER MEVSİM KARADENİZ HAYATA GEÇİYOR!

“Her Mevsim Karadeniz” Kış Turizm Master Planı’nın sunumu Trabzon`da yapıldı.

TURİZM 1.09.2013 21:47:47 17 0
HER MEVSİM KARADENİZ HAYATA GEÇİYOR!



Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOKA) desteği ile `Turizme Yönelik Küçük Ölçekli Mali Destek Programı kapsamında yürüttüğü “Her Mevsim Karadeniz” projesinin Kış Turizm Master Planı’nın sunumu Trabzon`da yapıldı.     

40 MİLYON TL ÖDENEK
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım ise şimdiye kadar turizme 40 milyon TL destek verdiklerini ifade ederek, “Bölgesel kalkınmada önemli bir kuruluşuz, önemli çalışmalar yapıyoruz. Kamuya, özel sektöre destekler veriyoruz. Şimdiye kadar turizme bizim verdiğimiz 40 milyon TL destek var. Bunu çarpan etkisiyle düşündüğümüzde 100 milyona yakın bir yatırım stoku oluştu. Özel sektörün yaptığı çok ciddi yatırımlar var. 5 yıldızlı oteller yapılıyor hatta 7 yıldızlı konseptler düşünülüyor” diye konuştu.

“TURİZMİ 1 YILA YAYMAK İSTİYORUZ”

2012 yılı itibariyle Doğu Karadeniz Bölgesi`ni ziyaret eden turist sayısının 4 milyon 535’e ulaştığını ifade eden Kaldırım “Bu çok ciddi bir ilerleme. Biz bu artışın bu yıl katlanarak artmasını bekliyoruz. Yurt dışında hedef pazarlara dönük çok ciddi tanıtımlar yaptık. Bunun da sonucunu almanın mutluluğu içerisindeyiz. Turizm sektörü, Doğu Karadeniz Bölgesi için ciddi bir sorun olan ‘Göç’e karşı kırsal kalkınmada önemli bir araç. Turizm, özellikle kırsal bölgelerden şehir merkezlerine ve bizim bölgemizden de batıya doğru olan göçü önlemede önemli bir araç ve kırsalda yaşamını sürdüren insanımıza önemli ölçüde ekonomik katkı sağlıyor. Bölgemizde turizm mevsimi 4-5 ay ile kısıtlı kalıyor. Turizmin bir yıla yayılması için bu tür projeler önemli. Bölgedeki kayak turizmi çok önemli. Benzeri faktörlerin devreye sokularak, turizmin süresinin uzatılması önemli hedefti. Bu proje Ovit’ten başlayıp Uzungöl’e uzanan bizim de önemsediğimiz bölgesel bir proje. Bölgemize özellikle çok ciddi ivme kazandıracağını düşünüyorum” diye konuştu.


KIŞ OLİMPİYATLARINI HEDEFLİYORUZ

“Artık kış olimpiyatlarını hedefleyen bir altyapının oluşturulması gerekir”
diyen Kaldırım, konuşmasına şöyle devam etti: “Tabi burada hedef sadece kayak merkezi kurulması olmamalı. Kış olimpiyatlarını bölgemize çekecek, bir altyapının oluşturulması yönünde planlamalar ve çalışmalar yapılmalı. Dünyada çok önemli örneklerini inceledik. Avusturya’da gördüğümüz bir örnek bizi çok etkiledi. 3 köyü 25 bin yatak kapasiteli bir işletmeye dönüştürdüler. Çok güzel bir örnek bizim için. Biz biraz daha yoğunluğun yaylara doğru kaymasını, pansiyonların, butik otellerin yöre mimarisine uygun yapıların oluşmasını amaçlıyoruz. Buralara yıldızlı otelden ziyade Türkiye’deki diğer kayak merkezleri gibi yöreden kopuk, halktan kopuk olan değil de bütün yöreyi kucaklayan, toplumu kucaklayan, topluma, ailelere gelir sağlayan bir konsept olmasını arzuladık ve bu projede bunu gördük. Gerçekten çok güzel bir çalışma yapılmış bu konuda. Bölgenin geleceğine çok büyük ufuklar açacağına inanıyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı