Hemşin’in gizli Hazinesi; “AKYAMAÇ ŞELALESİ”

Rize ili Hemşin ilçe merkezine 2,5 kilometre uzaklıktaki tabiat parkı, kestane ve doğu ladininin içerisinde Akyamaç şelalesinin eşsiz görüntüsüne hayran kaldım.

TURİZM 7.07.2021 10:22:47 548 0
Hemşin’in gizli Hazinesi; “AKYAMAÇ ŞELALESİ”

ABDULLAH UZUN

HEMŞİN-Yıllardır Hafta sonları gezilere katılırım. Trabzon-Rize-Artvin illerine bağlı yaylaları, gölleri ve dağları yakından tanıma imkânım oldu. Lakin Hemşin’deki Akyamaç Şelalesini. Rize’de birçok şelaleye gitmiş biri olarak bu şelaleyi kendimin de bu kadim ilçe Hemşinli olmama rağmen yerinde görmemenin üzüntüsünü ziyaret ederek giderdim.

Rize ili Hemşin ilçe merkezine 2,5 kilometre uzaklıktaki tabiat parkı, kestane ve doğu ladininin içerisinde Akyamaç şelalesinin eşsiz görüntüsüne hayran kaldım.

Çamlıhemşin Ayder girişinde olduğu gibi bu yerde Şimdilik tabiat parkına giriş için ücret ödenmiyor.

Çevre düzenlemeleri kapsamında yapılan doğal taş döşeme ve köprü oldukça hoşuma gitti. Eski yolunu bilmediğimden yeni hali hakkında fikir beyan etmem ne kadar doğru bilmiyorum ancak şelaleye ulaşmak artık çok basit. Aileler bebek araçlarıyla bile birlikte rahatlıkla şelaleye ulaşabilmekteler.

Şelaleye varmak için muhteşem bir doğa ve uzaklardan gelen sesi eşliğinde yaklaşık 1200 metre giderek 12 dönemeç almanız gerekiyor. Güzel bir yürüyüş sonrası 13 metre yüksekten düşen Akyamaç Şelalesi karşınıza çıkacaktır.

Akyamaç Şelalesi Tabiat Parkı, Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri çerçevesinde ziyaret ediliyor.

2014 yılında Tabiat Parkı olarak tescil edilen bölge, 50 hektar alana sahip zengin flora, faunasıyla önem taşıyor.

Şelale hakkında Hemşin Belediye Başkanı Halim Kazım Bekar, Akyamaç Şelalesi'ndeki çalışmaların 2019 yılında tamamlanarak bölgenin hizmete açıldığını söyledi.

Şelaleler ile Hemşin, gelecekte turizmin parlayan yıldızı olacaktır. Diyen başkan Bekar, ” Şelalenin yeni yüzüyle Hemşin ilçemize büyük katkıları olacaktır. Pandemi nedeniyle ziyaretçiler sayısında biraz azalma olsa da önümüzdeki dönemde bölge olarak daha çok yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olacağız” diye konuştu.

Şelalenin girişinde bulunan tesis, özel bir firmaya Hemşin Belediyesi tarafından ihale edildi. Burada Sabah Saat 10.00-13.00 arasında serpme kahvaltı sunumu yapılıyor. İşletmeci Ömer Vatandaş, işini bilen ve bu sektörde uzun yıllar görev yapan bir müteşebbis, o yüzden hizmette kusur yok diyor.

Gece saat 24.00 kadar açık olan tesiste çalışanlar, Pandemi yasaklarının kalkması ile bir hareketlenme olduğunu, buna rağmen hale ziyaretçi sayılarının istenilen oranda artmadığını dile getirdiler.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI