EKOTURİZM PROJESİ HAYATA GEÇİYOR

“Artvin Çoruh Eko turizm Yönetim Planı” Genel Müdürlükçe onaylanmış olup, Artvin Valiliğinin ’de destekleriyle proje ile ilgili çalışmalar başlatıldı.

TURİZM 13.05.2020 12:18:03 31 0
EKOTURİZM PROJESİ HAYATA GEÇİYOR

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Artvin ilindeki ekoturizm alanlarını belirleme ve doğal yapısını bozmadan halkımızın hizmetine sunma çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda hazırlanan ‘Artvin Çoruh Ekoturizm Yönetim Planı’ Genel Müdürlükçe onaylanmış olup, Artvin Valiliğinin ’de destekleriyle proje ile ilgili çalışmalar başlatıldı.

Artvin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında; “Ekoturizm Yönetim Planı içerisinde; Ambarlı-Tütüncüler, Ormanlı-Fıstıklı köyleri, Çamlık-Yenimahalle ve Kafkasör-Genya Dağı boyunca 52 kilometrelik 4 parkurdan oluşan patika yol, orman yolu, stabilize köy yolu ile bisiklet yolu bulunmaktadır. Güzergâh boyunca yapılacak olan giriş-çıkış kontrol üniteleri, patika(yürüyüş) yolu, ahşap köprüler, yağmurluklar, korkuluklar, çeşme, oturma bankları, masalar, kamelyalar, seyir terasları, yön, ağaç, bitki ve hayvan tanıtım tabelaları ile de şehrimizin güzelliğine güzellik katacaktır. Ayrıca ekoturizm sahasının hazırlık çalışmalarında yöre halkının istihdam edilmesi amaçlanmaktadır. Bu amaç doğrultusunda Türkiye’nin en uzun ekoturizm yollarından biri Artvin’de hayata geçmiş olacaktır.

Ayrıca; 2.etap çalışmaları için Orman Genel Müdürlüğümüz 2021 yılını hedef göstermektedir.” İfadelerine yer verildi.

Bölge Müdürü Dr. Mimar Sinan Özkaya, ekoturizm projesinin Artvin halkına şimdiden hayırlı olmasını dileyerek, ” Sayın Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli’ye, Orman Genel Müdürümüz Bekir Karacabey’e ve Artvin Valimiz Yılmaz Doruk’a Artvin ilimize olan desteklerinden ötürü teşekkürlerimi sunuyorum” dedi


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı