EKO-TURİZM YOLUNA GEZİ DÜZENLENDİ

Artvin-Borçka karayolu Ormanlı Mevkiinde dikilen fidanlık alana yapılan çeşme gazeteciler tarafından ziyaret edilerek Eko-Turizm yolunda yürüyüş gerçekleştirildi.

TURİZM 17.10.2022 13:12:51 108 0
EKO-TURİZM YOLUNA GEZİ DÜZENLENDİ

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Orman Bölge Müdürlüğü Artvin Faal Gazeteciler Derneğine ağaçlandırılacak yer olarak belirlediği Artvin-Borçka karayolu Ormanlı Mevkiinde dikilen fidanlık alana yapılan çeşme gazeteciler tarafından ziyaret edilerek Eko-Turizm yolunda yürüyüş gerçekleştirildi.

Artvin Borçka karayolunun 14’ncü kilometresinde yer alan Tütüncüler Orman İşletme Şefliği Mevkiinde bulunan Çoruh Eko-Turizm yolunda da yürüyüş yapan basın emekçileri doğa ile iç içe keyifli bir gün geçirdi.

Yerel ve ulusal basın mensupları, Bölge Müdürlüğü tarafından belirlenen alanda nisan ayında fidan dikimi gerçekleştirilmişti. Basın emekçileri diktikleri fidanların durumunu görmek ve Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan çeşmeyi görmek için bölgeye ziyaret gerçekleştirdi.

Orman Bölge Müdürü Dr. Mimar Sinan Özkaya’nın da gazetecilere eşlik ettiği ziyarette basın emekçilerine ilgilerinden dolayı teşekkür eden Özkaya, “buraya fidan dikmenin faydalı olduğunu düşünüyoruz. Artvin Faal Gazeteciler Derneği ve basın emekçilerinin gelip geçerken gölgesinde dinlenebileceği alanlar oluşturuyoruz. Çevre düzenlemelerini yaptık. Hatta bu bölgenin karşısında yer alan alanı da ağaçlandırıp burayı güzel bir mesire alanı yapmayı hedefliyoruz” dedi.

Çevreyi yeşillendirip geleceğe nefes olmalarına vesile oldukları için Orman Bölge Müdürlüğüne teşekkür eden AFGAD Başkanı Yaşar Kars, “bizim için bunun iki boyutu var hem derneğimizin dikili ağacı oldu. Bir de bugün gazetecilik bölümünde okuyan öğrenci arkadaşlarımız bize eşlik etti. Bunun için de mutluyuz. Ben emekleriniz için teşekkür ediyorum. Biz buradan insanlar faydalanınca mutlu oluyoruz” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI