Dünyaca Ünlü Kaplıcalar Sezonu Açtı

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki dünyaca ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası'nda bulunan Ayder Kaplıca Tesisleri yeni dönemde hizmet vermeye başladı.

TURİZM 5.06.2020 09:46:44 156 0
Dünyaca Ünlü Kaplıcalar Sezonu Açtı

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinin ünlü Ayder Yaylasında, corona virüs tedbirleri kapsamında kapalı olan turizm işletmelerinde yeniden hizmet verilmeye başlandı

Yaylada normalleşme kapsamında tesislerde koşullara uygun hale getirilerek turizme hazırlandılar.

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki dünyaca ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası'nda bulunan Ayder Kaplıca Tesisleri yeni dönemde hizmet vermeye başladı.

Tesislerin çalışmasıyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi. “Ayder Kaplıcaları yeni dönemde sabah 9 ile akşam 18 saatleri arasında hizmet verecek.

Ücretlerimiz, Özel banyo 100 TL Havuz 30.TL dir. Koronavirüs (covit-19)tedbirleri kapsamında kaplıcadan faydalanacak kişilerin havlu, terlik, şort gibi kişisel eşyaları kendileri getirmeleri gerekiyor. Havuzlarda 10 kişi sınırlama olacak ve yüksek ateş gibi hastalık belirtisi olanlar tesise alınmayacak.”

İletişim için telefon numarası; 0 464 657 21 02

Ayder Kaplıca

Osmanlı döneminden beri şifalı suyu ile ilgi odağı olan Ayder 1987 yılında turizm merkezi ilan edilmiş, romatizmal hastalıklar, iç hastalıkları, kadın hastalıkları ve cilt hastalıklarına şifa verdiği iddia edilen, 260 metre derinlikten gelen 50 derece sıcaklığındaki kaplıcalarından faydalanılabilmesi için modern turistik tesiseler inşa edilmiştir.Kaplıca sularının romatizmal eklem hastalıkları,sinir, sindirim, dolaşım sistemi hastalıklarıyla idrar yolları ve üreme organı hastalıklarına iyi geldiğini belirtiyor. Kaplıca suları ayrıca, egzama ve sedef, ergenlik sivilceleri gibi cilt hastalıklarının tedavisinde de kullanılıyor.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı