Doğu Karadeniz Bölgesi Arap medyasında

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOKA) yaptığı yurt dışı tanıtımlar meyvelerini vermeye başladı.

TURİZM 5.11.2013 16:31:31 12 0
Doğu Karadeniz Bölgesi Arap medyasında




Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOKA) yaptığı yurt dışı tanıtımlar meyvelerini vermeye başladı.

Son yıllarda Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yaşanan Arap turist yoğunluğu, Arap medyasının ilgisini bölgeye yöneltmesine neden oldu. Karadeniz'in doğası, yağmuru, serin havası ve yaylalarını çok seven Arapların Doğu Karadeniz Bölgesi’ne gösterdiği ilgi Arap medyasına da konu oldu. Bu ilginin sonucu olarak Dubai’de yayınlanan ve Körfez Bölgesi’nde en çok okunan Arapça gazete olan Dar Al Khaleej gazetesi ve yine Dubai’de yayınlanan ve Körfez ülkelerinde en çok okunan İngilizce gazete olan Gulf News gazetesi, son sayılarında Doğu Karadeniz Bölgesi’nin tanıtımına yer verdi.

150 bin okur sayısına sahip büyük bir gazete olan Dar Al Khaleej gazetesi yetkileri, Doğu Karadeniz Bölgesi’ne yer verdikleri son sayılarından sonra okurlarından ve Türk yetkililerden çok olumlu tepkiler aldıklarını dile getirdiler.

Doğu Karadeniz Bölgesi’nin Arap medyasına konu olmasını değerlendiren DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, son yıllarda özellikle Arap turistlerin Doğu Karadeniz'e yoğun ilgi gösterdiğini vurgulayarak, “2011, 2012 ve 2013 yıllarında Dubai, Riyad ve Cidde’de fuarlara katılım sağlandık ve bölgemizin tanıtımını yaptık. Doğu Karadeniz'e Orta Doğu'dan gelen turist sayısı bu tanıtımlar sonucunda yüzde 40-50 oranında artmıştır. Biz her zaman yurt dışı tanıtımların öneminden bahsettik. Bugün Arap medyasının bölgemizi tanıtıcı yayınlar yapması, yurt dışı tanıtımların bir sonucudur” diye konuştu.

Turizmde uluslararası platformlarda tanıtım yapılmasının bölge turizmine ciddi katkı yaptığını vurgulayan Genel Sekreter Kaldırım, tanıtım çalışmalarının sonucunu kısa sürede görmenin kendilerini memnun ettiğini ve bu tür çalışmalara devam edeceklerini sözlerine ekledi. 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı