Ayder ve kayakçılar: Teleferik ne oldu diye soruyor

Ayder ve kayakçılar: Teleferik ne oldu diye soruyor. Yetkililerin bir an önce tesisin kurulması için çalışma yapmasını istediler.

TURİZM 30.12.2022 13:55:27 172 0
Ayder ve kayakçılar: Teleferik ne oldu diye soruyor

Dünyaca ünlü turizm merkezi Ayder, değişim ve dönüşümle tarih yazıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ayder’le ilgili açıklamalarından sonra adeta şantiyeye döndü.

Ayder bu günlerde ülkenin en kaliteli karı ile Heliski ve kayakçıların ilgi odağı oluyor.

Heliski sporu pahalı bir spor.O yüzden herkesin tercih ettiği bir spor dalı değil.Yurt içi ve yurt dışından akın akın Ayder’e gelen Heliski tutkunları dün yanın en güzel karları üzerinde kaymanın zevkini yaşıyorlar.

KAYAK TESİSİ NE ZAMAN KURULACAK

Rize’den Palandöken ve Sarıkamış’a kayak yapmak için her yıl giden kayak severler, bu yıl ekonomik olarak sıkıntı çektiklerinden ve istenilen karların da olmayışından dolayı hala kayak sezonunu açamadılar.

Kayak severlerden Sabit Uçak, geçen seneye oranla bu sene fiyatlar yüzde yüzden fazla arttığını ve o yüzden hala kayak yapmak için ne Palandöken ne de Sarıkamış gitmediklerini söyledi.

Uçak, “geçen sene ortalama 500 TL ye bir günlüğüne gidilen Erzurum, bu yıl 2 bin TL ye yükseldi.Bu rakamları ödeme şansımız yok. Bu sene gidiş-dönüş araç masrafı 800 TL, Otel(öğretmenevi) 350 TL, Kayak masrafı 300 TL, Yeme içme 300 TL ve Kayak malzeme kirası 250 TL olmak üzere 2 bin TL ye yükseldi. Bu aynı zamanda bölgemize girecek ekonomik girdinin de başka tarafa kaymasını da sağlıyor” dedi.

Bölge halkı olarak Kayak tesisi ve teleferik için daha önce en yetkili makamlardan yapılan açıklamalardan bu ara ses yok. Her kar yağdığında gündeme gelip sonra askıya çıkan kayak TESİSİ ne zaman yapılacağını merak ediyoruz diyen kayak severlerden Yavuz Kabaoğlu, “bir an önce tesisin yapılmasını ve harcanacak paraların bölgede kalmasını istiyoruz” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI