YILSONU SERGİSİNİ SANAL ORTAMA TAŞINDI

Hopa’da ilk defa Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen yıl sonu el sanatları sergisi sanal ortama taşındı ve online olarak ziyarete açıldı.

TRABZON-ARTVİN 30.05.2020 10:45:53 13 0
YILSONU SERGİSİNİ SANAL ORTAMA TAŞINDI

Hayati Akbaş

HOPA-Her yıl eğitim öğretim dönemi sonunda yapılan el sanatları sergisi bu yıl pandemi nedeniyle sanal ortamda ziyaret edilebilecek. Hopa Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından hazırlanan yıl sonu el sanatları sergisi online olarak ziyarete açıldı.

Online Serginin açılışı hakkında değerlendirmelerde bulunan Artvin İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar ' Ülke olarak içinden geçtiğimiz bu zor günlerde müdürlüğümüzce planladığımız faaliyetlerle sürecin başından itibaren, başta öğrencilerimiz olmak üzere öğretmenlerimiz ve velilerimizin evde geçirdikleri zamanı verimli hale getirmeye gayreti içerisindeyiz. Bu kapsamda uzaktan eğitim faaliyetleri, online öğretmen seminerleri ve uzaktan rehberlik çalışmalarını etkili ve kapsayıcı biçimde yürütüyoruz. Bugün ise yeni bir içeriği online olarak kullanıma sunuyoruz. El sanatları sergimiz online olarak ziyarete açıyoruz. Böylece yaptığımız bu çalışma ile evlerimizde olsak da öğretmenlerimiz ve kursiyerlerimiz el emeğiyle yaptıkları ürünlerini sergilerken, ziyaretçilerimiz de evlerinden çıkmadan bu eserleri görme şansı bulmuş olacaklar. Online sergimizin hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve kursiyerlerimize, sergimizin online ortama aktarılmasındaki emeklerinden dolayı İlçe ve Halk Eğitim Merkezi yöneticilerimize teşekkür ederim' dedi.

Hopa HEM Müdürü Harun Yüce verdiği bilgilerde şunları söyledi: “Sanal sergi ile ahşap oyma ve su kabağı işlemeciliği, oyuncak bebek, deri çanta, sepet örme, yağlı boya, rölyef, ev aksesuarları, giyim atölyesi, tekstil ve giyim alanlarında hazırlanan eserler web üzerinden 3 Boyutlu olarak gezilebiliyor Sergimizi ziyaret etmek isteyenler https://hopa.meb.gov.tr/hopa_hem_360/ adresinden misafirimiz olabilirler. Emek veren, destek olan Sayın Kaymakamımız ve İlç


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı