"Yeşil Vatan Tırı", Türkiye turu kapsamında Artvin’e geldi.

Orman Genel Müdürlüğü tarafından çocukların ormanlar hakkında bilinçlendirilmesi amacıyla hazırlanan "Yeşil Vatan Tırı", Türkiye turu kapsamında Artvin’e geldi.

TRABZON-ARTVİN 22.08.2022 11:36:02 36 0
"Yeşil Vatan Tırı", Türkiye turu kapsamında Artvin’e geldi.

Hayati Akbaş

ARTVİN-Orman Genel Müdürlüğü tarafından çocukların ormanlar hakkında bilinçlendirilmesi amacıyla hazırlanan 'Yeşil Vatan Tırı', Türkiye turu kapsamında Artvin’e geldi.

'Yeşil Vatan Tırı' ilk olarak Arhavi, Gösteri Merkezine geldi İki gün burada kalan TIR’a ilgide beklenenin üzerinde oldu. TIR daha sonra Artvin Valilik önünde Milli İrade Meydanı'nda ziyaretçilerini ağırladı. Tırda, öğrencilere müzik eşliğinde çeşitli yarışmalar, oyunlar oynatılıp, ormanlarla ilgili film ve 5D sinema gösterimi gerçekleştirildi..

Etkinlikle ilgili bilgi veren Artvin Orman Bölge Müdürü Dr. Mimar Sinan Özkaya, 'Orman Genel Müdürlüğümüzün gönderdiği 'Yeşil Vatan Tırı öğrencilerimize orman sevgisini aşılamak ve faaliyetlerimizi anlatmak için Türkiye'yi dolaşıyor. Tırımızla dağların ardındaki çalışmalarımızın bir kısmını da buraya getirmiş olduk. Bizim fidanlarımız çocuklarımıza doğa sevgisini kazandırmak, fidan dikimini öğretmek, orman zararlılarına karşı mücadele tekniklerini göstererek, ormanda yetişen bitki türlerinin özelliklerini anlattık” dedi


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI