YAŞAM VADİSİ PROJESİ HAYATA GEÇİRİLİYOR

Borçka Çoruh Nehri kıyısında kurulması planlanan yaşam vadisi ile kent insanlarının nefes alabileceği yeni sosyal alanlar kurulacak.

TRABZON-ARTVİN 6.01.2021 12:45:24 35 0
YAŞAM VADİSİ PROJESİ HAYATA GEÇİRİLİYOR

Hayati Akbaş

BORÇKA-Yaşam Vadisi projesiyle; Çoruh Nehri kıyısında atıl durumda bulunan yaklaşık 10 dönümlük alanın Borçka halkının sosyal yaşamına katkı yapması düşünülüyor.

Borçka Yaşam Vadisi Projesi içerisinde rekreasyon alanı, bisiklet ve yürüyüş yolu, piknik ve spor alanlarının bulunacağından bahseden Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan: “Yaşam Vadisi Projemiz ile birlikte kent insanımız nefes alacak. Borçka’mız yaylalarıyla, meralarıyla zaten saklı bir doğal cennet. Ancak kent merkezimizde insanlarımızın dinlenebileceği, nefes alabileceği, spor yapabileceği alanlara da ihtiyaç var” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLER TRAFİK İÇERİSİNDE GİRMEYECEK

Yaşam Vadisi projesinin bir sene içerisinde bitirileceğini belirten başkan Orhan: “Projenin sosyal hayata katkısı dışında o bölgede bulunan öğrencilerimize de katkısı olacak. Yaşam Vadisi sayesinde öğrencilerimiz trafik içerisinde sıkışmadan, yaşam vadisinden geçerek ulaşımlarını rahatlıkla sağlayabilecekler”

RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ HOCALARINDAN DESTEK ALINIYOR

Yaşam Vadisi projesinin aynı zamanda kadınların sosyal hayata daha fazla katılmasında da katkı sunacağını söyleyen Orhan: “Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana, daima ‘ben yaptım oldu’ zihniyetinden uzak durduk. Hangi alanda çalışıyorsak o alanın uzmanlarıyla ve muhataplarıyla fikir alışverişinde bulunduk. Yaşam Vadisi projemizde de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi hocalarımızla sürekli iş birliği halindeyiz. Bu anlamda da Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Peyzaj Mimarlığı bölümünden hocalarımız; Doç. Dr. Banu Bekçi ve Dr. Çiğdem Bogenç’e teşekkürlerimi sunuyorum”

PANDEMİ SONRASINDA SAĞLIKLA BULUŞACAĞIZ

Borçka halkıyla birlikte kente hizmet etmeye devam edeceklerinin altını çizen Belediye Başkanı Orhan: “Yaşam Vadisi projemiz bittiğinde inanıyoruz ki pandemi sürecinin de sonuna gelmiş olacağız. Yaşam Vadisi’nde Borçka halkı sağlıkla ve huzurla vakit geçirecek. En güzel horonlarımızı burada oynayacağımıza, en keyifli pikniklerimizi burada yapacağımıza inanıyorum” dedi


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı