ÜRETİCİLERLE BULUŞTURUYOR

Artvin Belediyesi Ata tohumlarının kaybolmaması için kolları sıvadı

TRABZON-ARTVİN 27.04.2020 10:01:46 21 0
ÜRETİCİLERLE BULUŞTURUYOR

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Belediyesi üreticileri ve halkı hibrit tohumdan kurtarmak, Ata Tohumlarının kaybolmasını önlemek ve nesilden nesile aktarılmasını sağlamak için kurduğu seralardan, yetiştirdiği ilk domates fidelerini, Çayağzı Mahallesi, Orta Mahalle ve Aşağı Şehitlik Köyünde tarımla uğraşan vatandaşlara ücretsiz dağıtmaya başlıyor. İlgili mahalle ve köy halkını, fidelerini teslim almak üzere, Çayağzı Mahallesi’nde bulunan üst geçidin altındaki Belediyeye ait büroya bekledikleri açıklandı.

İlk etapta mevsimsel koşulların ekim yapılmasına uygun olduğu mahalle ve köylerdeki vatandaşlara teslim edilecek olan fideler, hava şartlarının ekim yapılmasına uygun hale gelmesiyle birlikte, diğer Mahalle ve Köylerdeki üreticilere de ücretsiz dağıtılmaya devam edecek..

Başkan Demirhan Elçin Ata Tohum Projesinin devamlılığını sağlayabilmek ve gelecek nesillere aktarabilmek için, vatandaşlara ücretsiz teslim ettiği fidelerin ekiminin yapıldığı topraklarda kimyasal gübre kullanmaması ve alınan mahsullerden elde edilen tohumların bir bölümünün belediyeye geri verilmesini önemle rica etti..


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı