ÜNİVERSİTE CAMİİ’NİN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) Seyitler Yerleşkesinde inşasına başlanan üniversite camisi için temel atma töreni düzenlendi.

TRABZON-ARTVİN 26.04.2018 08:58:28 15 0
ÜNİVERSİTE CAMİİ’NİN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) Seyitler Yerleşkesinde inşasına başlanan üniversite camisi için temel atma töreni düzenlendi.

Artvin İl Müftülüğünce, 'Camileri Yaptırma ve Yaşatma Derneği' çatısı altında AÇÜ Seyitler Yerleşkesinde yaklaşık 2,5 milyon liraya yaptırılacak caminin bir yılda tamamlanması planlanıyor.

Artvin Valisi Ömer Doğanay, burada yaptığı konuşmada, camilerin insanları bir araya getiren birleştiren mekânlar olduğunu kaydetti.

Camilerin bu milletin en önemli parçaları olduğunu ifade eden Doğanay şunları söyledi: 'Camiler evlerimizden, hanelerimizden daha kıymetlidir. Şairin şiirinde dediği gibi, 'camiler kışlamız, müminler asker'. İnsan sadece madde değil. Sadece de mana değil. Dinsiz ilim kör, ilimsiz din topaldır. Dinde ilimde bizim ayrılmaz bir parçamızdır. Din ve ilim birlikte bizim istiklal ve istikbalimiz için kaçınılmaz değerlerdir.'

İl Müftüsü Muhammed Aydın ise, 2,5 dönüm arazi üzerinde, 540 metrekare alanda inşa edilecek caminin 640 kişi kapasiteli olup, zemin katındaki gençlik merkezi ve kütüphanesiyle hem ilim hem de ibadet merkezi olarak hizmet vereceğini söyledi.

Camilerin İslam dinin şiarı olup bulunduğu yerin Müslüman diyarı olduğunu simgelediğini dile getiren Aydın, 'Camiler, amirlerle memurların, zenginle fakirin aynı safta buluştuğu yerdi. Camiler manevi olarak arınıp, psikolojik sıkıntılara derman bulunun mekânlardan birisidir. Camiler aynı zaman da ilim merkezleridir. Camilerin en güzel süsü cemaattir. Bu cemaatin gençlerden oluşması ayrı bir güzelliktir. İnşallah bu camimize de gençlerimiz dolduracaktır.' diye konuştu.

Caminin altında gençlik merkezi yapılacağını vurgulayan Aydın, 'Gençlerin hem bir araya gelip muhabbet edecek hem de orada oluşturacağımız kütüphane ile camimiz ilim merkezi haline gelecek. Zemin katta ayrıca şadırvanlar, lojmanda olacak. Bu projeye destek veren herkese cani gönülden teşekkür ederim. İnşallah en kısa sürede bitirip hizmete açacağız.' dedi.

Temel atma töreninde telefonla bağlanan Artvin Milletvekili İsrafil Kışla da caminin üniversite ve Artvin'e hayırlı olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde cami temeline harç dökülmesiyle tören sona erdi.

Törene Vali Doğanay'ın yanı sıra, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin Çoruh Üniversitesi rektörü Fahrettin Tilki, İl Milli Eğitim Müdürü Abdülcelil Kahveci, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ve davetliler katıldı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI