TÜRKİYE YENİ BİR SENDİKA İLE DAHA TANIŞTI

Sağlık ve Sosyal Hizmet kolunda faaliyet sürdürmek üzere Hürriyetçi Sağlık Sen kuruldu.

TRABZON-ARTVİN 4.03.2022 09:28:14 47 0
TÜRKİYE YENİ BİR SENDİKA İLE DAHA TANIŞTI

Hayati Akbaş

ARTVİN- Sağlık ve Sosyal Hizmet kolunda faaliyet sürdürmek üzere 13.01.2022 tarihinde Hürriyetçi Sağlık-Sen kuruluşunu gerçekleştirdi. Hürriyetçi Sağlık Sen Genel Başkanlığına Muhammet Birinci getirildi..

21 kişiden oluşan kurucular kurulu üyeleri arasından seçilen 7 kişilik Kurucu Yönetim Kurulu üyeleri aralarında görev dağılımı yaparak görevlerine başladılar.

Sendika tarafından yapılan açıklamada Kurucular Kurulu tarafından kuruluş çalışmaları tamamlanan sendikanın İl örgütlenmelerine de başlandığı açıklandı.

ARTVİN’DE SENDİKA TURGUT OÇAKCI’YA TESLİM

Bu kapsam da Artvin’in sevilen başarılı ismi Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Turgut Ocakçı Artvin’de Hürriyetçi Sağlık İl Temsilcisi olarak sendikanın Artvin Şubesi kuruluş çalışmalarına da aralıksız devam ediyor.

Ocakçı kısa sürede sendikanın İl’de kuruluş çalışmalarına devam ettiklerini ifade ederek “Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” bir anlayışla, Türkiye Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesine ve Atatürk ilkelerine bağlı kalarak, bağımsız sendikacılık yapmayı vazgeçilmez temel ilke olarak benimsediklerini ifade ederek “Hür ve eleştirel düşünceyi özümseyen, çok sesliliğe saygıyı garanti altına alan bir sendikal yapı için yola çıktık. Demokrasinin tüm kurum ve kurallarına işlerlik kazandırmayı teminat altına alacak bir teşkilatlanma modelini oluşturma arzusu ile bütünleşerek Artvin’de yola çıkıyoruz.' dedi..

HÜRRİYETÇİ SAĞLIK SEN’İN AMAÇI NEDİR?

· Çalışanların ortak ekonomik, sosyal, mesleki hak ve çıkarlarını korumak ve geliştirmek, çalışma şartlarını iyileştirmek için,

· Güvenceli ve tekli istihdam modelinin geliştirilmesi için,

· Ücret politikasının, her türlü ilave ödenti mevzuatının adil şekilde yeniden tesis edilmesi için,

· Gelecek kaygısını yaşayan çalışanlara umut olmak, üstünlerin hukukunu değil, hukukun üstünlüğünü hakim kılmak için,

· Cinsiyetler arasındaki ayırımcılığa, eşitliksiz uygulamalara karşı gelerek, kadın çalışanlarının tüm sendikal yapı süreçlerine dahil edilmesi için,

· Çalışanları itibarsızlaştıran, kutuplaştıran ve çalışma barışını bozan uygulamalara karşı mücadele etmek için,

· Çalışanlar arasında birlik ve beraberliği tesis etmek, hür ve bağımsız düşünceye saygı kültürünü geliştirmek için,

· Hizmet kolumuzda çalışanların örgütlendiği tüm sivil toplum kuruluşları ile ortak mücadele alanı oluşturmak için geliyoruz.

· Sağlık ve Sosyal hizmet çalışanlarının insan onuruna yaraşır bir hayat sürmelerini temin etmek için etik değerlere uygun her türlü mücadeleden yana olacağız.

Ocakçı “M. Kemal Atatürk’ün, “Hürriyet olmayan bir memlekette ölüm ve çöküş vardır. Her ilerleyişin ve kuruluşun anası hürriyettir.' Sözünde anlamını bulduğu gibi “HÜRRİYET” vazgeçilmez ülkümüz olacaktır” sözleri ile açıklamasını tamamladı..


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı