TSO EYLÜL AYI MESLEK KOMİTESİ TOPLANTILARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TSO EYLÜL AYI MESLEK KOMİTESİ TOPLANTILARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TRABZON-ARTVİN 6.09.2018 10:29:24 27 0
TSO EYLÜL AYI MESLEK KOMİTESİ TOPLANTILARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Eylül ayı Meslek Komiteleri Toplantısı oda toplantı salonunda yapıldı.

Hayati Akbaş

HOPA- Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Eylül ayı Meslek Komiteleri Toplantısı oda toplantı salonunda yapıldı.

1.Meslek Grubu komitesi başkan Tolga Çakır yönetiminde toplandı. Toplantıya meslek komite üyesi Arif Lokumcu, Muhammet Uzunkaya, Hasan Durmuş, İsmail Durmuş ve Cengiz Balta katıldı.

Gündem: Gündemin birinci maddesine geçilerek nakliye sektörü ile ilgili sorunların bir önceki aydaki sorunların devam ettiği komite tarafından değerlendirildi. Komite üyelerin sorunların çözülmeyecek olması halinde gerekli üst mercilere başvur yapılacağı değerlendirdi.

Gündemin ikinci maddesine geçilerek ekonomideki gelişmeler değerlendirildi. Ekonomideki kur artışları alış verişler de büyük sıkıntılar yaşandığı dolar üzerinden borcu olanların borcu iki kat arttığı komite üyeleri tarafından değerlendirdi. Ticari adımlar konusunda dikkatli davranılmasını ekonomik zararların minimuma indirilmesi hususunda faydası olacağı aktarıldı.

2.Meslek Grubu komitesi aylık olağan toplantıları kapsamında komite başkanı Aydın Tatar yönetiminde toplandı. Toplantıya komite üyesi Hakan Arslan, İsmet Başar, Yaşar Akbıyık ve Nefise Yenigül katıldı.

Gündem: Gündemin birinci maddesine geçilerek ekonomideki gelişmeler değerlendirildi. Ekonomideki kur artışları alış verişler de büyük sıkıntılar yaşandığı dolar üzerinden borcu olanların borcu iki kat arttığı komite üyeleri tarafından değerlendirdi. Ticari adımlar konusunda dikkatli davranılmasını ekonomik zararların minimuma indirilmesi hususunda faydası olacağı aktarıldı.

Gündemin ikinci maddesine geçilerek Basın Medya sektöründeki sıkıntılar değerlendirildi. Ekonomideki gelişmeler açısından iş camiasının yerel medyadaki reklam ve haberlere verdikleri önemin azaldığı ve bu durumun sektör açısından sıkıntılara neden olduğu komite başkanı tarafından dile getirildi.

3. Meslek komitesi aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere komite başkanı Meriç Burçin Özer tarafından toplandı. Toplantıya meslek komitesi üyesi Okan Poyraz, Yener Balkaya, Selahattin Meydan, Uğur Balkaya ve Şemsettin Yıldız katıldı.

Gündem: Gündemin birinci maddesine geçilerek oda organ seçimlerinde 3. Meslek komitesi asil üyeliğine seçilen fakat gerçek kişi temsilcilerini bildirmeyen şirketlerin Oda ve Borsalar Seçimleri mevzuatının ilgili maddeleri gereğince düşürülen üyelerin yerlerine komiteye davet edilen S.S. 15 NO.LU Minibüsçüler Motorlu Taşıyıcılar Koop. Reform Transport Global İth. İhr. Dış Tic. LTD. ŞTİ., Şeyma Oto Kiralama Nak. Gıda Turizm Otomotiv İth. İhr. Tic. LTD. ŞTİ. diğer komite üyeleri ile tanıştırıldı.

Gündemin ikinci maddesine geçilerek akreditasyon sistemi kapsamında oluşturulan görev tanımlarından Meslek komiteleri Görev Tanımlarından birer nüsha komite üyelerine verildi. Komitelerin odaların çalıştırılması ve sektörlerin sorunlarına daha hızlı ve doğru açıdan yaklaşıp çözüm üretebilmesi açısından kilit rol aldığı komite üyelerine aktarıldı.

4.Meslek komitesi aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere komite başkanı Ertan Topal tarafından toplandı. Toplantıya meslek komitesi üyesi Şükrü Aydemir, Bülent Bayrak, Tülay Balmumcu ve Neşe Topaloğlu katıldı.

Gündem: Gündemin birinci maddesine geçilerek yaklaşan kış sezonunda turizm sektörü için neler yapılabileceğine dair çalışma yapılmasına bir sonraki komite toplantısında yeniden değerlendirme yapılmasına karar verildi.

5.Meslek komitesi haziran ayı olağan toplantısını başkan Hüseyin Yazıcı yönetiminde gerçekleştirdi. Toplantıya meslek komitesi üyesi Osman Akyürek, Tayfun Yazıcı, Gökhan Bıyıklı ve Hayrettin Peker katıldı.

Gündem: Gündemin birinci maddesine geçilerek İnşaat sektöründeki finansman konusunda yaşanan sorunlara dikkat çekildi. Bu konuda sektördeki daralmanın giderilebilmesi için finansman desteğinin önemine dikkat çekildi. Bu konuda oda yönetiminin Exim bank yetkilileri ile görüşülerek oda bünyesinde bir bilgilendirme toplantısı organize edilmesine karar verildi.

Gündemin ikinci maddesine geçilerek nakliye sektörünün ihracat verilen desteklerden faydalanamadığı ifade edilerek hizmet sektörünün ihracata verilen desteklerden faydalanmasının önünün açılması ve kapsama dâhil edilmesi için resmi mercilerle yazışma yapılmasına karar verildi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI