TSO BAŞKANI BATUM’DA ZİYARETLERDE BULUNDU

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Acara Özerk Cumhuriyeti'nde iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi, işbirliği fırsatları konusunda görüş alışverişinde bulundu.

TRABZON-ARTVİN 17.03.2022 11:38:59 53 0
TSO BAŞKANI BATUM’DA ZİYARETLERDE BULUNDU

Hayati AKBAŞ

TRABZON--Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Acara Özerk Cumhuriyeti'nde iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi, işbirliği fırsatları konusunda görüş alışverişinde bulundu.

ACARA TİCARET VE SANAYİ ODASI ZİYARET EDİLDİ

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Başkan Yardımcıları Tolga Avcı ve Murat Zeki Solak, Acara Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ederek, Başkan Giorgi Romanadze ve yönetim kurulu üyeleri ile görüştü. Hopa Kaymakamı Gürkan Üçüncü ile Gürcistan'ın Trabzon Başkonsolosu Gela Japaridze'nin de yer aldığı ziyarette konuşan Romanadze, pandemi sonrası ilişkileri ve ticari faaliyetleri güçlendirmenin gerekliliğine vurgu yaparken, 'Türk ve Acara işadamlarının ürettiği malların karşılıklı ihracatının yapılabileceği bir platform oluşturulabilir. Türk işadamlarına buradaki her türlü işlerinde oda olarak yardımcı oluyoruz ve olmaya devam edeceğiz. Ziyaretiniz için teşekkür ediyoruz ve ilişkilerimizin güçlenerek devam etmesini istiyoruz' dedi.

HACISALİHOĞLU: ODALAR OLARAK ÜYELERİMİZE YATIRIMLAR KONUSUNDA REHBER OLMALIYIZ

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Acara Ticaret ve Sanayi Odası ile çok yakın ilişkileri olduğunu belirterek, 'Bölgelerimiz ve ülkelerimiz arasındaki ticari ilişkileri güçlendirmeye çalışıyoruz. Üyelerimizin sorunlarını çözmek için sürekli diyalog halinde olmak istiyoruz. Üyelerimizi doğru yönlendirmek, firma eşleşmelerini yapmak ve ortaklıklar kurulması konusunda rehber olmalıyız. Gürcistan'daki iş insanlarımıza, yatırımcılarımıza destek vermeniz beklentimizdir. Gürcistan'daki, Acara'daki yatırım alanlarını bize iletebilirseniz üyelerimizi bu sektörlere yönlendirebiliriz' dedi. Başkan Hacısalihoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

'Gürcistan bizim kardeş ülkemiz. Bir bütün olarak görüyoruz. Burada yapılacak yatırımlar konusunda odanın bizi yönlendirmesini de bekliyoruz. Elimizde bir fırsat var. Pandemi, sonrasındaki savaş durumu, Rusya ve Çin'e uygulanan ambargoların bölgelerimizin ticari olarak gelişmesine katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu ambargolar, Gürcistan ve Türkiye'de yeni yatırımlara yol açacaktır. Bu fırsatları güç birliği içinde iyi değerlendirmeliyiz. Buraya gelirken yabancı bir ülkeye gitmiyoruz. Eminiz ki siz de Türkiye'ye gelirken yabancı bir ülkeye gidiyor gibi değilsiniz. Bu potansiyeli mutlaka değerlendirmemiz gerekiyor. Odaların işbirliği içinde yatırım fırsatlarını karşılıklı olarak üyelerine duyurması sonucu hızla hareket edilebilir. Her konuda işbirliğine hazırız. Kendi pazarımızı kendimiz yaratalım. İşbirliğinin sürmesi en büyük dileğimiz. Sizi Trabzon'da ağırlamayı istiyoruz.'

Hopa Kaymakamı Gürkan Üçüncü de, 'Önemli bir ticaret bölgesindeyiz. Ticaretin gelişmesi için her türlü kolaylığı sağlamaya çalışıyoruz. Her sorunda 24 saat

Gürcistan devletine, işadamlarına kapımızın açık olduğunu bilmenizi isterim' ifadesini kullandı.

ULUSLARARASI YABANCI YATIRIMCILAR DERNEĞİ ZİYARET EDİLDİ

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve beraberindeki heyet, Gürcistan Uluslararası Yabancı Yatırımcılar Derneği'ni de ziyaret etti. Dernek Başkanı Osman Çalışkan ile işbirliği konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

BAŞKONSOLOS YILMAZ'A ZİYARET

Uluslararası Yapı Malzemeleri ve İnşaat Endüstrisi Fuarı Batumi Build 2022'nin açılışına katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Batum'a giden Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Başkan Yardımcıları Tolga Avcı ve Murat Zeki Solak, Türkiye'nin Batum Başkonsolosu Rıza Kağan Yılmaz'ı da ziyaret etti.

Ziyarette, Acara bölgesi ile Doğu Karadeniz Bölgesi arasındaki ticaret fırsatları ve diğer konulan hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI