THK 97 YAŞINDA

Türk Hava Kurumu’nun kuruluşunun 97’nci yıl dönümü nedeniyle Artvin şubesi Atatürk anıtı önüne çelenk bıraktı.

TRABZON-ARTVİN 22.02.2022 13:22:55 34 0
THK 97 YAŞINDA

Hayati Akbaş

ARTVİN-Türk Hava Kurumu’nun kuruluşunun 97’nci yıl dönümü nedeniyle Artvin şubesi Atatürk anıtı önüne çelenk bıraktı.

Türk Hava Kurumu Artvin Şube Başkanı Necat Akbulut ve yönetimi, Valilik önünde yer alan Mili İrade Meydanında bulunan Atatürk anıtına çelenk sunumu gerçekleştirdi.

Sunumun ardından basın açıklaması yapan THK Artvin Şube Başkanı Necat Akbulut, kurumun önemine dikkat çekerek, “THK’nın 97’nci yıl dönümünü kutlamak üzere burada toplanmış bulunmaktayız. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk 1925 yılında Türk Hava Kurumunun kurmuş olması havacılık alanında en büyük hizmetleri vermesini sağlamıştır. Atamıza minnettarız ruhu şad mekânı cennet olsun. Büyük atam Türk Hava Kurumunun öncelikle pilot ve paraşüt yetiştirmek ve pilotlarımızın hür kuşu ile orman yangınlarını söndürmek, tarım alanlarını zirai ilaçlamada hizmet vermektedir. Türk hava kurumunun gelirlerinin bir bölümü de kurban derileri ve fitre zekât yardımları ile bağışlarını sağlanmaktadır” dedi.

Türk Hava Kurumu şube başkanı Necat Akbulut ve yönetimi çelenk sunumunun ardından vali yardımcısı Onur Özaydın’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Onur Özaydın, “Türk Hava Kurumunun Kuruluş Yıldönümü Münasebetiyle, Artvin Türk Hava Kurumu Şubesi Yönetim Kurulunun Nazik Ziyaretlerinden Dolayı Teşekkür Ederim. Türk Hava Kurumunun Kuruluş Yıldönümü Kutlu Olsun” ifadelerini kullandı.

THK Hakkında?

Türk Hava Kurumu (THK), Türkiye’de havacılık sanayisini kurmak; askeri, sivil, sportif ve turistik havacılığın gelişmesini sağlamak için 16 Şubat 1925’te Mustafa Kemal Paşa’nın emriyle kuruldu. Atatürk’ün işareti ile kurulduğunda Cevat Abbas Gürer kurucu başkanıydı dernek “Türk Tayyare Cemiyeti” adını taşıyordu. Dernek, 1935 yılında “Türk Hava Kurumu” adını aldı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI