TARİHİN EN BÜYÜK ALT YAPI YATIRIMI

Artvin Belediyesi tarafından, maliyeti 20.566.044,80 TL olan Artvin tarihinin en büyük, alt yapı yatırımının ilk kazması vuruldu.

TRABZON-ARTVİN 15.04.2021 12:56:13 16 0
TARİHİN EN BÜYÜK ALT YAPI YATIRIMI

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Belediyesi tarafından, maliyeti 20.566.044,80 TL olan Artvin tarihinin en büyük, alt yapı yatırımının ilk kazması vuruldu.

Artvin’deki uzun yıllardır kullanılan içme suyu ve kanalizasyon hatları için yapılacak, içme suyu ve kanalizasyon altyapı imalatları için Çamlık Mahallesinde temel atma töreni düzenlendi.

Artvin tarihinin en büyük alt yapı yatırımının ilk kazması vurulduğu törene; Artvin Valisi Yılmaz Doruk, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, AÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Bilgin, Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek CHP Artvin İl Başkanı Ahmet Biber, İYİ Parti İl Başkanı Kemalattin Akgök, Sadet Partisi İl Başkanı Gültekin Soydan, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Yusuf İnce, Hopa TSO Başkanı Osman Akyürek, Kurum Amirleri, Siyasi Parti ve STK Temsilcileri katıldı.

Proje kapsamında; yıllar içerisinde deformasyona uğramış ve olumsuzluklar meydana gelmeye başlayan kanalizasyon ve şehir içi içme suyu hatları yenilenecek.

Varan Sitesi Yanı, Havuzbaşı mevkiindeki su depolarının binası ve içindeki teçhizatlar, 5 adet depo içerisindeki vana, çelik boru vb. teçhizatlar yenilenecek. Bu proje tamamlandığında şehirdeki su iletim hatlarındaki kayıp su seviyelerinin çoğu kontrol altına alınacak.

Ayrıca nüfusun artması ile kanalizasyon hatlarının boru çapları yetersiz kalması üzerine kanalizasyon hatlarının yenilenmesi ve kanalizasyon hattı bulunmayan Atmaca mevkiine kanalizasyon şebeke hattı yapılacak.

Temel Atma Töreninde konuşan Başkan Elçin; Artvin’in 50 yıllık geleceğini planlayarak kanalizasyon ve içme suyu hatlarını yeniliyoruz diyerek konuşmasına şöyle devem etti: “Tahmini bedeli 30.000.000,00 TL. olan içme suyu ve kanalizasyon altyapı imalatları işinin ihalesi 24.09.2020 tarihinde Ankara’ da İller Bankası tarafından yapılmıştır.

İhale sonucunda kanalizasyon altyapı işi 8.564.795,00 TL. İçme suyu altyapı işi 12.001.249,80 TL olmak üzere toplam 20.566.044,80 TL. bedelle Ensar İnşaat yüklenici firma olmuştur.

İşin süresi 500 gün olup, işin yer teslimi 18.12.2020 tarihinde yapılmıştır. İçme suyu altyapı işlerinin ihale bedeli olan 12.001.249,80 TL nin % 50’ si iller bankası tarafından hibe olduğundan dolayı; keşif artışı, fiyat farkı hesap edilmeden toplamda yuvarlak hesap 16.500.000,00 TL. Miktarı iller bankasına faiziyle birlikte 15 yıl içerisinde ödeyeceğiz.

Hatila’dan gelen içme suyu ve arıtma tesisleri, DSİ tarafından belediyemize teslim edilmesi tahminimce çok kısa bir süre içerisinde gerçekleşecektir. Mevcut içme suyu hatlarımız Hatila’dan gelen suyun dağıtımı için yeterli olmadığı için özellikle içme suyu işini bir an önce süresini beklemeden tamamlamak zorundayız. İnşallah tamamlayıp Artvin’in önümüzdeki 50 yıllık içme suyu ve kanalizasyon sorununu çözmüş olacağız.

Bu güne kadar, Çamlık Mahallesi ve Kafkasör mevkiinde kanalizasyon hattı yoktu. İnşallah tamamladığımızda bu sorunu da çözmüş olacağız.

2021 yılı doğalgaz altyapı imalatlarının temel atma töreninde de söylediğim gibi altyapı imalatlarında yollarımız bozuluyor, deforme oluyor, bozulan yerleri hemen onarmak ya da hemen yapmak hem fiziki hem de iklim şartlardan dolayı mümkün olmamaktadır.

Bunun için hemşerilerimizden şimdiden vereceğimiz rahatsızlıktan dolayı peşinen özür diliyor, sabır ve hoşgörülerine sığınıyorum.Bozulan yerleri en kısa sürede Belediyemizin imkânları doğrultusunda yeniden yapmaya ya da en azından eski haline getirmeye çalışacağız.Bu vesileyle Valimiz Sayın Yılmaz Doruk’a, Milletvekillerimize, iktidarıyla muhalefetiyle destek olan tüm siyasi partilerimize, yüklenici firma Ensar İnşaat şirketine, çile çekip sabredecek olan hemşerilerime teşekkür ediyor, temel atma törenimizin hayırlara vesile olmasını diler, hazirunu enderin saygıyla selamlarım.” dedi.

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Bugün Artvin, doğalgaz, su, kanalizasyon üçgeninde önemli hizmetlere kavuşuyoruz. Bu hizmetlere kavuşmasında emeği olan belediye başkanımıza ve katkılarından dolayı valimize teşekkür ediyorum. Çok kısa süre içinde inşallah projeler tamamlanacak. Bu projelerin hayata geçmesiyle Artvin çağdaş ve modern kent kinliğine bürünerek, Türkiye’de örnek bir ket olacak. Katkı verenlere teşekkür ediyorum.

Temelleri atılan alt yapı yatırımlarıyla Artvin’in çok önemli ihtiyaçlarının giderileceğini kaydeden Vali Yılmaz Doruk, “ İlimize Hatilla’dan içme suyu getiriliyor. Bunu getirmek başlı başına yeterli bir iş değil. Bunu güzel bir alt yapıyla takviye etmemiz gerekiyor. Yapılacak hizmetlerle Artvin’e yakışır, temiz su ve atık sus sisteminin kurulmasıyla modern bir şehrin ihtiyaç duyduğu alt yapıya ulaşmış olacağız. Projelerde emeği geçen başta belediye başkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Temel atma töreni, protokol tarafından kurdele kesiminin ardından kurban kesimi ve İl Müftüsü Hasan Güneş tarafından okunan dualar ile son buldu.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı