TARİHİ ADAKALE MAHALLESİ TURİZME KAZANDIRILIYOR

Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Ardanuç ilçesini ziyaret ederek Gevhernik Kalesi, İskenderpaşa Cami ve Kültür Evi gibi tarihi eserlerin yer aldığı Adakale Mahallesi’nin turizme kazandırılması için çalışma başlatacaklarını söyledi

TRABZON-ARTVİN 29.11.2020 13:55:28 58 0
TARİHİ ADAKALE MAHALLESİ TURİZME KAZANDIRILIYOR

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Ardanuç ilçesini ziyaret ederek Gevhernik Kalesi, İskenderpaşa Cami ve Kültür Evi gibi tarihi eserlerin yer aldığı Adakale Mahallesi’nin turizme kazandırılması için çalışma başlatacaklarını söyledi.

İlçenin en önemli turizm alanlarının başında yer alan tarihi Adakale Mahallesi'nde incelemelerde bulunan Vali Doruk’a, AK Parti Artvin Milletvekili Erkan Balta, Ardanuç Kaymakamı Ömer Ozbay, Artvin İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Gümüş, Erzurum Müze Müdürü Hüsnü Genç ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Aytekin eşlik etti.

Vali Doruk ve beraberindekiler, kentsel arkeolojik sit alanı olan Adakale Mahallesi’nde yapılması planlanan arkeolojik kazılar, sokak sağlıklaştırma projesi, çevre düzenleme projesi ve restorasyon projeleri hakkında yapılabilecek işlemler hakkında ön çalışma yaptı.

İncelemelerin ardından kendisini takip eden gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Doruk, tarihi eserleriyle önemli bir turizm potansiyeline sahip olan ilçenin turizmden hak ettiği payı alabilmesi amacıyla tarihi Adakale Mahallesi’nde çalışma başlattıklarını kaydetti.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI