SOKAK HAYVANLARI İÇİN EK GIDA TOPLAMA ÇALIŞMASI BAŞLATTI

Yusufeli Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü tarafından ilçe merkezinde hizmet veren lokanta ve kasaplarda günlük olarak kalan yemek, et ve kemiklerin toplanması için çalışma başlatıldı.

TRABZON-ARTVİN 6.01.2022 11:18:27 29 0
SOKAK HAYVANLARI İÇİN EK GIDA TOPLAMA ÇALIŞMASI BAŞLATTI

Hayati Akbaş

YUSUFELİ-Yusufeli Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü tarafından ilçe merkezinde hizmet veren lokanta ve kasaplarda günlük olarak kalan yemek, et ve kemiklerin toplanması için çalışma başlatıldı.

Yusufeli Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmada ilçe merkezinde hizmet veren lokanta ve kasap dükkânlarına birer adet büyük kova yerleştirildi. Günlük olarak kovaların takibi yapılarak dükkânlarda kalan yemek, et ve kemikler toplanarak sokak hayvanları için kullanılması sağlanmış olacak. Bu çalışma ile özellikle arta kalan ve çöpe dökülen yemekler de değerlendirilmiş olacak.

Yusufeli Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü İbrahim Topal, ”Bugün itibariyle başlatmış olduğumuz çalışma ile hem israfın önüne geçmiş olacağız hem de artan yemek, et ve kemikleri sokak hayvanlarımız için ek mama takviyesi olarak kullanacağız. Dükkânlarımıza bıraktığımı kovaları ekiplerimiz günlük olarak takip edecek ve yemek artıklarını alarak sokak hayvanlarımıza vermek üzere besleme istasyonlarımıza götürecekler. Esnafımıza bu konuda ki hassasiyetleri için teşekkür ediyorum.” dedi.

Yusufeli Belediyesi tarafından evlerde oluşan fazla yemekleri de sokak hayvanları için kullanmak üzere ilçe merkezi ve mahallerine belirli noktalar oluşturulacak.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI