ŞOFÖRLER VE OTOMOBİLCİLER ODASINDA BAŞKAN DEĞİŞTİ

Hopa Şoförler ve Otomobilciler Odası olağan Genel kurulunda 5 aday yarıştı, sandıktan Turgut Dalkılıç çıktı.

TRABZON-ARTVİN 28.02.2022 11:39:24 27 0
ŞOFÖRLER VE OTOMOBİLCİLER ODASINDA BAŞKAN DEĞİŞTİ

Hayati Akbaş

HOPA-Hopa’ya son 2 aydır ayrı bir seçim heyecanı yaşatan Hopa Şoförler ve Otomobilciler Odası olağan genel kurulu Yeni Emre Düğün salonunda yapıldı.

Kongreye Hopa Kaymakamı Gürkan Üçüncü, Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi, Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek, Hopa TSO Başkanı Osman Küçükali, Hopa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Samet Cihan, Hopa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Osman Küçükali, Hopa Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Celil Yıldırım, Akparti İlçe Başkanı İsmail Uzun, CHP İlçe Başkanı Şükrü Aydemir, İyi parti İlçe Başkanı Mürsel Şişmanoğlu, MHP İlçe Başkanı Cengiz Köse, Saadet Partisi İlçe Başkanı Ferit Sevinç, Memleket Partisi İlçe Başkanı Osman Yakut, Halkevleri Hopa Şube Başkanı Kamil Ustabaş, 15 No’lu Kooperatif Başkanı Selahattin Meydan, 17 no’lu Kooperatif Başkanı Ethem Karabacak ve üyeleri ve davetli konuklar katıldı.

Yoğun bir ilgi gren ve İsrafil Kışla, Aydın Yılmaz, Kadir Ustabaş, Turgut Dalkılıç ve Taşkın Topaloğlu’nun aday olduğu kongre Atatürk ve Silah arkadaşları için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşının okunması ile başladı.

Verilen önerge ile Divan Bakanlığına Artvin Şoförler Odası Başkanı Şeref Öngüner, kâtip üyelikler ede Ercüment Köksoy ve Hasan Sarayoğlu getirildiler.

Kongrede Yönetim Kurulu Faaliyet raporu, Hesap raporları, Denetleme kurulu raporu okundu ve raporlar Genel kurul tarafından ibra edildi. Gündem gereği Yönetim ve Denetleme Kurulu ayrı ayrı oylanarak ibra edildiler.

Gündem gereği yeni dönem Çalışma raporu, teklifler tahmini bütçe de okunması ardından ibra edildi. Gündemdeki diğer maddelerin görüşülmesi ardından 4 yıl süre ile yönetim ve denetleme kurulu seçimlerine geçildi. 5 adayda ayrı ayrı yaptıkları konuşmalarda neden aday oldukları ve seçildikleri takdirde neler yapacaklarını anlatması ardından seçimlere geçildi. 629 üyesi bulunan odada üyeler yeni dönem başkan seçimi için sandık başına gittiler.

Yapılan seçimlerde 161 oy alan Turgut Dalkılıç yeni dönem oda başkanı seçilirken, kongrenin iddialı ismi İsrafil Kotil 129 oda kaldı. Kadir Ustabaş 118, Taşkın Topaloğlu 79 ve Aydın Yılmaz’da 56 oyda kaldı.

Yeni dönem başkan seçilen Turgut Dalkılıç’ın yönetim kurulu da şu isimlerden oluştu. Mehmet Genç, Mustafa Şeker, Mustafa Yıldırım, Aydın Özler, Kadir Öztürk ve Yüksel Alper. Yedek Yönetim kuruluna da Hüseyin Belli, Turhan Altunkaya, Ali Başar, Arikan Vayiç, Tanju Saraçoğlu, Yaşar Aslıbay ve Hasan Karagöz seçildiler.

Denetleme kuruluna da Mahmut Yılmaz, Gökmen Başar ve Gökçe Altunkaya seçilirken, yedek üyeliklere de Erben Kibar, Murat Yılmaz ve Osman Tuzcu seçildiler.

Turgut Dalkılıç seçim sonucu sonrası yaptığı kısa açıklamada kendisine güvenen ve destek olan tüm oda üyelerine teşekkür ederek “Bugün burada kardeşçe-dostça bir seçim ortamı ile kongremizi tamamladık. Bu seçimin yarından itibaren kaybedeni olmadığını, yine hep birlikte el ele vererek oda üyelerinin sorunlarının çözülmesine ve seçim sürecinde verdikleri sözleri hayata geçirmek olduğunu” ifade ederek “Hopa’mız ve Kemalpaşa’mız için kolları sıvayarak biz yola çıktık. Her iki kardeş ilçemiz için kongre sonucumuz hayırlı olsun diyor, tekrar teşekkür ediyorum” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı