SIFIR ATIK KÜTÜPHANESİ AÇILDI

Sıfır Atık Projesi" kapsamında Artvin Halk Eğitimi Merkezinde "Sıfır Atık Kütüphane" açılışı gerçekleştirildi.

TRABZON-ARTVİN 22.04.2022 13:16:25 48 0
SIFIR ATIK KÜTÜPHANESİ AÇILDI

Hayati Akbaş

ARTVİN-'Sıfır Atık Projesi' kapsamında Artvin Halk Eğitimi Merkezinde; Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Meral Doruk'un katılımı ile İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Katip Çiçek, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, Kurum yönetici ve personellerinin katılımı ile 'Sıfır Atık Kütüphane' açılışı gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan Vali Doruk, birçok sorunun temelinde maddi ve manevi israfın olduğunun altını çizdi. “Kaynaklarımızın yetersiz olmadığını” belirten Vali Doruk, “bu kaynakların tasarruflu kullanılmamasının ana problem olduğunu” belirtti ve sıfır atık kütüphanenin hazırlanması ve açılışında emeği geçenleri tebrik etti.

Meral Doruk ise yaptığı konuşmada sıfır atık kütüphanenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek kendilerinin yazmış olduğu 'Akis' adlı kitabı kurumun kütüphanesine hediye etti.

Artvin İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar da yaptığı konuşmada “çocuklarımıza çevre bilinci kazandırmanın önemini” belirterek, “Halk Eğitimi Merkezinde bugün açılan sıfır atık kütüphanenin ilimizdeki üçüncü kütüphanedir ve yakın zamanda bu sayının 10'a yükseleceğinin” altını çizdi.

Acar son olarak kütüphanenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kütüphanenin hazırlanmasında emeği geçen usta öğreticilere belgelerinin verilmesinin ardından sıfır atık kütüphanenin açılışı ve misafirler tarafından gezilmesinin ardından açılış programı sona erdi.

Programdan sonra heyet, Mesleki Eğitim Merkezinde de incelemelerde bulunuldu


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI