SANAYİ SİTESİNDEN DEVRİM NİTELİĞİNDE PROJE

Artvin Sanayi Sitesi Yönetimi hayata geçirmeyi hedeflediği proje ile sanayi sitesinde elektrik giderlerinde aylık 64.800 TL kazanç sağlayacak.

TRABZON-ARTVİN 3.03.2022 12:09:31 46 0
SANAYİ SİTESİNDEN DEVRİM NİTELİĞİNDE PROJE

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Sanayi Sitesi Yönetimi hayata geçirmeyi hedeflediği proje ile sanayi sitesinde elektrik giderlerinde aylık 64.800 TL kazanç sağlayacak.

Artvin Sanayi Sitesi Başkanı İsmail Ustael, Sanayi Sitesi Üyesi İnşaat Teknikeri Murat Küçükay, Elektrik Teknisyeni Köksal İspirli ve Elektrik Mühendisi Sercan Çiçek’in girişimleriyle planlanan projede sanayi sitesi blokları üzerine kurulacak GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ projesi ile sanayi esnafı aylık 64.800 TL kazanç sağlamayı hedefliyor.

Sanayi sitesi blok çatıları üzerine kurulacak olan güneş enerjisi santrali projesi ile temiz ve yeşil enerji üretme imkanına sahip olacak olan sanayi esnafı, artan elektrik birim maliyetlerinden de minimum şekilde etkilenecek.

Proje için Artvin bürokrasi ve STK’larından destek bekleyen Artvin Sanayi Sitesi Başkanı İsmail Ustael “Proje tamamen sanayi esnafımız için düşünüldü. Hâlihazırda boş duran çatılarımızı değerlendirerek yerleştireceğimiz paneller ile tahmini 900 Kilovat enerji üreteceğiz. Bu üretilen enerji tamamen sanayi esnafımızın kullanımına ait olacak.” İfadelerini kullandı.

İlk Destek Seçkin Kurt’tan Geldi

Artvin Sanayi Sitesi Başkanı proje ile ilgili hazırlattığı broşür ile Artvin bürokrasisi ve STK’lara sunumlar gerçekleştirirken ilk destek veren isim Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Seçkin Kurt oldu. Güneş Enerjisi Santrali Projesini beğendiğini ifade eden Başkan Kurt projenin sanayi esnafı için oldukça kazançlı olduğuna değindi. Ayrıca Başkan Kurt Artvin Ticaret Odası olarak tüm imkânlar çerçevesinde destek olacaklarının sözünü verdi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI