SANAYİ ESNAFINDAN DEPREMZEDELERE DESTEK

Artvin Sanayi Sitesi dayanışma örneği göstererek depremzedeler için portatif tuvalet ve banyolar yapıldı.

TRABZON-ARTVİN 9.03.2023 14:57:34 83 0
SANAYİ ESNAFINDAN DEPREMZEDELERE DESTEK

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Sanayi Sitesi dayanışma örneği göstererek depremzedeler için portatif tuvalet ve banyolar yapıldı.

Artvin Sanayi Sitesi’nin başlattığı kampanya ile 6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş ve 10 ilde meydana gelen depremlerden etkilenen depremzedeler için hazırlanan 4 seyyar tuvalet ve banyonun kurulumları tamamlandı. Artvin Sanayi Sitesi’nin başlattığı kampanyaya Artvin Valiliği, Artvin Milli Eğitim Müdürlüğü, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Artvin Sanayi Sitesi esnafları ile Artvin Valisi Yılmaz Doruk, öncülüğünde Artvin İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası, Artvin Esnaf Ve Sanatkârlar Odası, yine Komite üyelerinden Köksal İspirli, Yaşar Yılmaz ve gazeteci Tolga Gül katkı sağladı.

Artvin Sanayi Sitesi Başkanı İsmail Ustael konuya ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı; 'TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve öğretmenleri aracılığıyla bu bölgede ciddi bir yıkım olduğunu ve insanların her şeylerini kaybettiklerini daha önce tespit ettiğimiz Malatya’nın Doğanşehir Erkenek köyüne yaptığımız kampanyalarla ciddi yardımlarda bulunmuştuk. Yine bu malzemelerimizin yola çıkarak bölgede dağıtıldığı sırada deprem bölgelerinde ciddi anlamda seyyar tuvalet ve banyo sorunu olduğunu tespit ettik. TOBB Mesleki ve Anadolu Lisesi Müdürü Şehmuz Bulut ve öğretmenlerimizin talepleri üzeri bir kampanya daha yapma gereği duyduk. Bölgeye 4 adet seyyar tuvalet ve banyo kombin şekilde hazırlayıp göndermeyi düşündük. Yine bu kampanyamızı Sayın Valimiz Yılmaz Doruk Bey ile görüştük ve kendisinin ciddi anlamda desteklerini gördük. Nihayetinde maliyetli işler bunlar. Malzeme alınacak ve kurulum ise öğretmenlerimiz tarafından

gerçekleşecekti. Öğretmenlerimize, okulumuza ve Artvin Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar ve İl Müdürlüğüne, teşekkür ediyorum. Onların kurulum giderlerini kendi emekleri ile karşılamaları sonrasında bizde masrafları bölüşmek istedik. Artvin Sanayi Sitesi, Artvin Ticaret ve Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Seçkin Kurt ve yönetimi, Artvin Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şeref Öngüner ve yönetimi ve gazeteci dostumuz Tolga Gül’ün de destekleri ile bu kampanyayı gerçekleştirdik. 4 adet portatif tuvalet ve banyonun kurulum işleri tamamlandı ve kısa süre içerisinde bölgeye gönderilmek üzere hazır hale gelmiştir. Bizler elimizdeki imkânlar ölçüsünde depremzedelerimizi unutmak istemiyoruz ve bölgeden elimizi çekmiyoruz. İnşallah banyo ve tuvaletlerimiz bölgeye gidecek ve çadır kentlere bölgedeki AFAD yetkililerinin talep ve yönlendirmeleri ile bölgeye kurulacaktır. Tekrar bize destek veren herkese, tüm kamu, kurum ve kuruluşlarına teşekkür ediyoruz”.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI