SAMSUN-SARP OTOBAN’I UFKUMUZU AÇACAK

Trabzon TSO Başkanı Erkut Çelebi: Samsun - Sarp otobanı Karadeniz'in önünü açacaktır

TRABZON-ARTVİN 8.05.2023 13:05:25 146 0
SAMSUN-SARP OTOBAN’I UFKUMUZU AÇACAK

Hayati Akbaş

TRABZON-Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, orta vadede bölgenin en büyük ihtiyacının Samsun - Sarp Otoyolu olduğunu ifade etti.

AK Parti tarafından düzenlenen Trabzon İş İnsanları Buluşması, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Milletvekili adayları Yılmaz Büyükayı’n ve Zafer Ofluoğlu, AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, TTSO Başkanı Erkut Çelebi, TTSO yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile iş insanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan TTSO Başkanı Erkut Çelebi, iş dünyası olarak amaçlarının Trabzon'u daha iyi yerlere taşımak, üretim, ihracat ve istihdamını artırmak olduğunu ifade ederek, 'Bunun için iş dünyası olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Trabzon'da iş yapmaya devam eden insanlar olarak burada üretip başka bölgelere taşıyoruz. Ancak maliyetler yüksek' dedi. Çelebi, Trabzon'u ileriye taşıyacak birçok projeleri olduğunu ve bunları siyasetçilerle paylaştıklarını belirterek şunları söyledi:

'Karadeniz Sahil Yolu yapıldı, daha önce 6 saatte gittiğimiz Samsun 3 saate indi. Şimdilerde trafik yoğunluğu nedeniyle yine 4 saatlere çıktı. Güney Çevre Yolu'nun temeli atıldı. Ancak Samsun'dan Hopa'ya, yani Sarp Sınır Kapısı'na kadar bir otoban başlangıcının yapılması lazım. Şu anda belki görünmüyor ama orta vadede böyle bir yola çok ihtiyacımız olacak. Samsun - Sarp Otobanı Karadeniz'in önünü açacaktır.'


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı