PSİKOSOSYAL DESTEK EKİBİ HATAY’A YOLCU EDİLDİ

6 Şubat 2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş olan iki büyük depremin ardından deprem bölgesindeki vatandaşlara Artvin’in eğitim ailesinin destekleri devam ediyor

TRABZON-ARTVİN 12.03.2023 10:16:29 112 0
PSİKOSOSYAL DESTEK EKİBİ HATAY’A YOLCU EDİLDİ

Hayati Akbaş

ARTVİN-6 Şubat 2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş olan iki büyük depremin ardından deprem bölgesindeki vatandaşlara Artvin’in eğitim ailesinin destekleri devam ediyor.

Öğretmenlerin bölgedeki öğrencilerin eğitim öğretimine destek sağlamak için DYK kurslarında gönüllü olarak görev almalarının yanı sıra şimdi de bölgedeki ailelere ve çocuklara psikososyal destek sağlanması amacıyla 12 rehber öğretmen, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Şube Müdürü Özcan Köse koordinesinde Hatay’a yolcu edildi.

Özellikle bölgedeki çocuklara dokunmanın, onların psikolojik olarak yaralarını bir nebze olsun sarmak için bu hassas dönemde yanlarında olmanın önemini ifade eden Acar, bölgede bir hafta görev yapacak olan Şube Müdürü Özcan Köse ve 12 rehber öğretmene teşekkür etti.

Ekibi Artvin İmam Hatip Lisesinden İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Kenan Güray, Artvin İmam Hatip Lisesi Müdürü Oğuzhan Pehlivan, Artvin RAM Müdiresi Devrim Özbayrak eşliğinde Hatay’a yolcu eden Acar, ekibe hayırlı yolculuklar diledi ve sağlıkla gidip dönmeleri temennisinde bulundu.

ÖĞRETMENLER PSİKOSOSYAL DESTEK ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Artvin’de çeşitli okul ve kurumlarda görev yapan 12 özel eğitim ve rehber öğretmenler Şube Müdürü Özcan Köse koordinesinde gittikleri Hatay'da psikososyal destek çalışmalarına başladılar.

Depremin açtığı yaraları sarmak, ailelerde ve çocuklarda yarattığı tramvanın etkilerini azaltmak için gittikleri Hatay'da, Kumlu, Antakya, Kırıkhan ve Hassa'da görev alan öğretmenlerimiz bir hafta boyunca depremzede ailelerimiz ve çocuklarımıza psikososyal destek hizmeti verecekler.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI