POLİS EKİPLERİ STANT AÇARAK KADES UYGULAMASINI TANITTI

Artvin Valisi Yılmaz Doruk ve eşi Meral Doruk, “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında Artvin İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Kadın Destek Uygulamasının (KADES) tanıtımı ve farkındalığın artı

TRABZON-ARTVİN 26.11.2020 14:40:30 59 0
POLİS EKİPLERİ STANT AÇARAK KADES UYGULAMASINI TANITTI

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Valisi Yılmaz Doruk ve eşi Meral Doruk, “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında Artvin İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Kadın Destek Uygulamasının (KADES) tanıtımı ve farkındalığın artırılmasına yönelik Milli İrade Meydanı’nda açılan standı gezdi.

Ekipler Artvinli kadınlara, uygulamayı anlatıp, şiddetle mücadele konusunda bilgi vererek, broşür ve maske dağıttı.

Standı gezen Artvin Valisi Yılmaz Doruk ve eşi Meral Doruk Hanımefendi’ye İl Emniyet Müdürlüğü Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amiri Komiser Yardımcısı Mihriban Yılmaz tarafından kadına yönelik şiddete karşı yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Komiser Yardımcısı Mihriban Yılmaz, '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' kapsamında şiddete karşı toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli çalışmalar düzenlendiklerini söyledi.

Çalışmalar kapsamında il merkezindeki mahalle muhtarları ziyaret etiklerini belirten Yılmaz, “Özellikle şiddet olaylarında daha bilinçli davranarak kolluk mercileri ile irtibat halinde olmalarını istedik. Ayrıca KADES uygulaması hakkında tanıtım yapılarak mahallelerindeki kadın vatandaşlarımıza akıllı telefonlara bu uygulamayı indirmeleri için bilgilendirme yaptık.” dedi.

Yılmaz, kadınları bilinçlendirmek amacıyla il genelinde vatandaşın yoğun olduğu kamu kurum ve kuruluşları, alışveriş merkezleri, dükkanları ve muhtarlıkları ziyaret ederek toplamda 800 adet KADES afiş ve broşürlerini dağıttık ve yüz yüze kadınlara tanıtım yaptıklarını söyledi.

KADES UYGULAMASI NEDİR?

Emniyet Genel Müdürlüğünce hayata geçirilen ve tüm kullanıcılara sunulmak üzere akıllı telefonları üzerinden ücretsiz indirebildikleri “KADES (KADIN ACİL DESTEK İHBAR SİSTEMİ)” uygulaması kadınların ve çocukların, acil durumlarda tek tuşa basarak en yakın ekibin olay yerine intikalini sağlamak ve acil müdahale ederek şiddet olaylarının önüne geçmek amacıyla geliştirilmiş bir butondur.

Standı, İl Emniyet Müdürü Sinan Ergen ve eşi Derya Ergen ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Şentürk Ağırbaş, bazı daire amirleri, kadınlar ile vatandaşlar ziyaret etti.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı