PLASTİK KAPAK PROJESİNE DESTEK

Hopa Yavuz Selim İlköğretim Okulu 6. Sınıf öğrencileri engelsiz yaşama tam destek için Türkiye Omurilik Felçlileri Derneğinin 2011 yılından itibaren yürüttüğü plastik kapak kampanyasına sessiz kalmadı.

TRABZON-ARTVİN 18.10.2020 10:23:44 25 0
PLASTİK KAPAK PROJESİNE DESTEK

Hayati Akbaş

HOPA-Hopa Yavuz Selim İlköğretim Okulu 6. Sınıf öğrencilerinden engelsiz yaşama tam destek.

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneğinin 2011 yılından itibaren yürüttüğü plastik kapak kampanyasına Hopa Yavuz Selim İlköğretim Okulu 6. Sınıf öğrencileri sessiz kalmadı.

Okul içerisinde ‘’ Kapağı Getir, Bilekliği Al, Engelsiz Yaşama Umut Ol’’ plastik kapaklar toplayarak plastik kapakları tekerlekli sandalye ve akülü sandalyeye çevirme projesine destek olmak amacı ile kolları sıvadılar 2 aylık süreçte 10 binin üzerinde kapak toplayan öğrenciler, kapakları belediye binasında Belediye Başkanı Taner Ekmekçi’ye kendileri verdi.

Engelsiz yaşam için yürüttükleri proje karşılığında kendilerinin herhangi bir beklentileri olmaksızın hayatın her alanın da engellilere yardımcı olunması gerektiğini bu yardımlar kurumlar kadar bireylerin görevi olduğunu düşündüklerini bu doğrultuda kampanyalarını sürdürmeye devam ederek engelsiz yaşam için her alanda görevlerini yerine getireceklerinin sözünü verirken Belediye Başkanı Taner Ekmekçi’den de bu doğrultuda yardımlarını ve ilgilerini beklediklerini ilettiler.

Belediye Başkanı Taner Ekmekçi ‘’Yapılan işin gönülden yapılmasının ve amaçlanan faydanın kişisel çıkarlardan uzak engelli bireylerin hayatlarında ki engellerini ortadan kaldırmayı amaçlanması doğrultusunda her birinizi tebrik ederim ve belediyemiz engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için üzerine düşen her türlü desteği ve gerekli çalışmaları yaptık yapmaya da devam edeceğiz, getirmiş olduğunuz kapakları iletilmesi gerek kuruma iletileceğinin sözünü veriyorum.’’ Başlatılmış olan bu proje tüm Hopa halkına öncü olacak güzellikte olduğunu belirterek öğrencilere yapılan projenin güzelliği ve devamına teşvik için hediyeler takdim edildi.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Süreyya Şeheri’nin de takipçisi olacağı projeye belediye olarak gerekli destek ve teşvikler verilecek yalnız kapak projesi ile değil hayatın her alanında engelsiz yaşamı kurmak için çalışmalar devam edecek.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı