OSB DE YAPRAK KIPIRDAMIYOR

Arhavi OSB’de yılan hikâyesine dönen kamulaştırma bedellerinin ödenmemesi beraberinde mağduriyetler de yaratmaya devam ediyor.

TRABZON-ARTVİN 24.04.2021 11:27:33 56 0
OSB DE YAPRAK KIPIRDAMIYOR

Necmettin Numanoğlu

ARHAVİ-Arhavi’nin ekonomisine güç verecek olan Arhavi OSB de hala sessizlik hakim. Kamulaştırma bedellerinin iki yılı aşkın sürede ödenmemesine tepki gösteren mağdurlar, milletvekilleri, belediye başkanı, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşları başkanlarının kendilerine sahip çıkarak mağduriyetlerinin giderilmesini talep ettiler.

Arhavi ve Bölge ekonomisinin canlanmasına önemli katkı sunması beklenen OSB’de iki yıldır bir adım atılmaması ve bir gelişme yaşanmaması her kesimde şaşkınlık yarattı. İlk Adımların atıldığı dönemlerde büyük hedefler önüne koyanların bugün sessizliğe büründüğü, ayda bir toplanan Müteşebbis heyetinin toplanıp toplanmadığının dahi bile bilinmediğini söyleyen vatandaşlar Arhavi OSB’ye yeniden sahip çıkılması ve çalışmalarında yeniden hızlandırılmasını beklediklerini ifade ettiler.

Sanayici ve yatırımcılarında bu projenin bir an önce hayata geçirilmesini beklediklerini öğrendiklerini söyleyen vatandaşlar “Türkiye’de sadece Artvin de kurulmayan OSB de 400 dönümlük arsanın bir bölümünün kamulaştırma bedellerinin ödendiği diğer bölümün de arsa sahipleri arasında fiyat konusunda yaşanan itirazlardan sonra anlaşma aşamasına gelmesine rağmen hala bir kaynak aktarılmaması nedeniyle proje bir türlü hayata geçirilemedi Özellikle son dönemde Pandemi ile birlikte yaşamış olduğumuz ekonomik krizin bu proje ile bir nebzede olsa etkisinin azaltılacağını bekliyorduk. Yaratacağı iş potansiyeli beraberinde istihdam da oluşmasına katkı sunacak ve yüzlerce insanımız buralarda çalışmaya başlayacaktı, Ama gelinen noktada tüm hayaller suya düşmek üzere, biz çözüm üretilmesini ve mağduriyetlerin giderilmesini bekliyoruz “ diye konuştular..

Bir süre önce kendilerine ulaşılan Arhavili vatandaşlar Ak PARTİ Artvin Milletvekili Erkan Balta ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla ’ya dertlerini anlatmışlar ve aldıkları cevapta da “kamulaştırma bedellerinin kısa zamanda ödeneceği” müjdesi vermişlerdi. Aradan geçen 2 aya yakın sürede hala bir gelişmenin yaşanmaması üzerine “Hala bir haber yok. Arhavi gerçekten sahipsiz mi kaldı” diyerek vatandaşlar tepkilerini dile getirdiler


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI