ORMAN YANGINLARI İLE MÜCADELE KOMİSYON TOPLANTISI YAPILDI.

Artvin’de Orman Yangınlarının Önlenmesi ve Mücadelesi İle İlgili Toplantı Vali Yılmaz Doruk başkanlığında yapıldı.

TRABZON-ARTVİN 24.07.2022 09:44:40 54 0
ORMAN YANGINLARI İLE MÜCADELE KOMİSYON TOPLANTISI YAPILDI.

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin’de Orman Yangınlarının Önlenmesi ve Mücadelesi İle İlgili Toplantı Vali Yılmaz Doruk başkanlığında yapıldı.

Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Vali Yılmaz Doruk’un yanı sıra; Artvin Orman Bölge Müdürü Dr. Mimar Sinan Özkaya ve ilgili kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinden oluşan komisyon üyeleri katıldı.

Orman yangınları ile yangın esnasında yapılan mücadele ve yangınların önlenmesine yönelik çalışmalara ilişkin ilgili kurum ve kuruluş yetkililerinin kendi sorumluluk alanlarına dair bilgiler verdiği toplantıda; Orman Bölge Müdürü Dr. Mimar Sinan Özkaya, özellikle yangına hassas bölgeler için bugüne kadar yapılan faaliyetler, tedbirler, araç ve ekipman kapasiteleriyle ilgili bilgi verdi

Ayrıca ormanların İl’in en büyük hazinesi olduğuna dikkat çeken Orman Bölge Müdürü Dr. Mimar Sinan Özkaya “Özellikle son üç yılda iklim değişikliğinin de etkisiyle dünyanın değişik yerlerinde olduğu gibi cennet yurdumuzun farklı yerlerinde de meydana gelen orman yangınları hepimizin ciğerini yaktı. Orman yangınlarının doğaya, çevreye, yerleşim alanlarına, insan ve canlı hayatına ne denli zararları olduğunu dünyanın değişik yerlerinde meydana gelen orman yangınlarından gördüğümüz için, bu mücadelenin öneminin bilincinde olarak öncelikle yangınların önlenmesi hususunu çok önemli buluyoruz. Orman yangınlarının çıkmasında ihmal, tedbirsizlik, kasıt ya da doğal sebepler göz önüne alındığında insan faktörünün çok önde olduğunu da görüyoruz” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI