ORGANİK PAZARDA KADINLARDAN EV EKONOMİSİNE KATKI

Arhavi doğal yaşam pazarında kadınlar aile bütçesine katkı sağlıyor.

TRABZON-ARTVİN 30.06.2021 12:17:46 21 0
ORGANİK PAZARDA KADINLARDAN EV EKONOMİSİNE KATKI

Necmettin Numanoğlu

ARHAVİ-Arhavi’de Belediye tarafından kurulan köy pazarında kadınlar kendi Bahçelerinde yetiştirdikleri ve evlerinde kendi elleri ile yaptıkları organik ürünleri satarak aile bütçesine katkı sağlıyor.

Arhavi’de İnönü Bulvarı üzerinde kurulan köy pazarında kadınlar tarafından üretilen ürünler sebze, meyve, süt peynir, tereyağı, yumurta, turşu, çeşitleri satışa sunuluyor. Köy pazarında ürününü satan Ayşe Er’in yaptığı açıklamada “organik pazar bizler için büyük bir fırsattır. Bu kapalı köy pazarını bizlere kazandıran Belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. Kadınlara özgüven aşılamak kadınların ekonomik özgürlüğüne ön ayak olmak ve aile bütçesine destek olmalarını sağlayan büyüklerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

Bahçelerimizde yetiştirdiğimiz ve evlerimizde yaptığımız ürünleri bu pazarda satarak ailemize, evimize katkıda bulunuyoruz. Kadınlar burada para kazandıkları için kendilerine olan güvenleri de artıyor. Bizde severek ve isteyerek buraya gelip ürünlerimizi satmaya çalışıyoruz” diye konuştu


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı