“OKUL BAHÇEM OYUN BAHÇEM” PROJESİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünce “Okul Bahçem Oyun Bahçem” projesi iş birliği protokolü imzalandı.

TRABZON-ARTVİN 4.06.2021 12:55:19 22 0
“OKUL BAHÇEM OYUN BAHÇEM” PROJESİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Valiliği himayelerinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında 'Okul Bahçem Oyun Bahçem Projesi' iş birliği protokolü imzalandı.

Artvin Valisi Yılmaz Doruk başkanlığında Artvin Valiliği Çoruh Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen imza töreninde Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Demirkıran, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdurrahman Anlaş ve İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar iş birliği protokolünü imzaladılar.

Artvin Valisi Yılmaz Doruk törende yaptığı konuşmasında; projenin coğrafi şartları bakımından sosyal alanların sınırlı olduğu Artvin'de kamusal alanları çocuklar için faydalı meşguliyetlere açmak bakımından çok isabetli ve nitelikli olduğunu ifade etti. Bütüncül olarak kurumların bir araya gelip iş birliği yaparak çocuklara oyun alanı sunarken aynı zamanda eğitim ve kültürel gelişmeyi hedefleyen çok kıymetli bir proje olarak gördüklerini belirten Artvin Valisi Sayın Yılmaz DORUK, ülkemizin eğitim çalışmalarına katkı sunan bir model olması dilekleri ile projeyi hazırlayan Kurum Müdürlerini tebrik ederek projede emekleri olan personele teşekkürlerini iletti.

İl Millî Eğitim Müdürü Fahri Acar imza töreninde yaptığı sunumda; temel ve özel eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin okul bahçelerinde oyun oynayarak gelişmelerine katkı sunmak, okul ve kurum bahçelerinin öğrencilerin geleneksel ve sportif oyunları oynayabileceği güvenli oyun alanlara dönüştürülerek öğrencilerimiz için birer hayat boyu ve okul dışı öğrenme merkezi haline getirilmesinin amaçlandığını belirtti.

Proje ile öğrencilerimize, hareket, oyun, iletişim, keşfetme, moral bulma, rahatlama ve dinlenme olanaklarının sunulduğu mekânların sağlanması, öğrencilerin geleneksel oyunlarımızı tanıması ve gelecek kuşaklara aktarması, farklı becerilerin sergilendiği oyunlarla öğrencilerimizin gizli yeteneklerinin keşfedilmesi, oyunlar sayesinde eğlenerek öğrenmenin gerçekleşmesi ve akademik başarının artmasının hedeflendiğini ifade eden acar, proje kapsamında Vakıfbank İlkokulunda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler vererek sözlerini tamamladı.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı