Nuri Kolaylı Yeniden Genel Başkan Seçildi

ARTVİNLİ GAZETECİ TOLGA GÜL, TGK BASIN ETİK KURULU’NA SEÇİLDİ

TRABZON-ARTVİN 6.07.2021 11:19:30 40 0
Nuri Kolaylı Yeniden Genel Başkan Seçildi

Hayati Akbaş

ARTVİN-TGK Genel Başkan Yardımcılığına Kaytan seçildi Türkiye Gazeteciler Konfederasyonunun 3’üncü Olağan Genel Kurulunda Nuri Kolaylı güven tazelerken, Artvin Gazeteciler Cemiyeti Eski Başkanı Tolga Gül, Basın Etik Kurulu’na seçildi. Artvin Basınını AGC Başkanı Zeki Alkan, Başkan Yardımcısı Orhan Sevinç ve Eski Başkan Tolga Gül’ün temsil ettiği genel kurulda Türk Basınının sorunları ve Cumhurbaşkanlığı tasarruf genelgesi ile basın kuruluşlarının gelirlerinin düşeceğine dair görüşler masaya yatırıldı. AGC Başkanı Zeki Alkan, yaptığı açıklamada, eski Başkan Tolga Gül’ün Basın etik kuruluna seçilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, AGC’nin Artvin Basınını ülke genelinde güçlü bir şekilde temsil ettiğini ve katıldıkları her platformda Artvin’i ve Artvin basınını ön saflarda kurullarda temsil etme başarısını elde ettiğini ifade etti. Basın etik kuruluna seçilen Tolga Gül’de Artvin basınından aldıkları güç ile AGC’yi her alanda gururla temsil etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Türkiye’nin en üst çatı basın meslek kuruluşu olan ve 8 gazeteciler federasyonu ile 86 gazeteciler cemiyetinin üye olduğu Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun 3. Olağan Genel Kurul Toplantısı Ankara’da yapıldı. Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu genel başkanlığına, kongreye katılan delegelerin tamamının oyunu alan Nuri Kolaylı yeniden seçildi.

Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin’in divan başkanlığı yaptığı Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu 3. Olağan genel kurulunda Nuri Kolaylı, son dönemde gündeme gelen siyaset mafya medya üçgenindeki çarpık ilişkilere dikkat çekti. Kolaylı şunları söyledi; “Türkiye Gazeteciler Konfederasyonumuzun saygıdeğer delegeleri; Büyük özveri ve fedakârlıklarla kurduğumuz, örnek bir dayanışma içinde Türkiye’nin en üst çatı basın meslek kuruluşu haline getirdiğimiz Türkiye Gazeteciler Konfederasyonumuzun 2017 2021 çalışma dönemini geride bırakıyoruz. İlk defa “pandemi” gerçeği ile yüzleştiğimiz bu süreç, aynı zamanda siyaset mafya medya üçgenindeki çirkin ilişkilerin su yüzüne çıktığı bir dönem oldu. Sektörümüzde “adına gazeteci” diyen ama gazetecilik değil, kirli çıkar ilişkilerinin odağı olan insanların mesleğimizi kirletmesine üzülerek tanık olduk ve maalesef olmaya devam ediyoruz. Bu durum hepimizi derinden yaralıyor. Basınımızın özgür, objektif ve tarafsız çalışma olanağı bulması için ilk koşulun, gazetecilik mesleğini ve bu mesleği kimlerin yapabileceğini düzenleyen ‘Gazetecilik Meslek Yasası’nın çıkartılması olduğunu yıllardır her fırsatta dile getiriyoruz. Böyle bir yasa olmayınca ülkemizde dileyen herkes; eğitimine ve bilgi birikimine bakılmaksızın, gazetecilik ahlakından yoksun, şantaj ve tehditle kişisel çıkar peşinde koşarak, “gazeteci” kimliği altında meslekte boy gösteriyor” dedi.

Kolaylı Oybirliği İle Yeniden Seçildi

TGK Genel Kurulunda, tek liste ile gidilen seçimlerin açık oylama ile yapılması oy birliği ile kabul edildi ve Nuri Kolaylı Genel Başkanlığı’ndaki liste okundu. Üyelerin tamamının oyu ile 2021 2024 dönemi için seçilen listede şu isimler yer aldı: Genel Başkan: Mehmet Nuri Kolaylı(Bursa), Yönetim Kurulu Üyeleri Abdullah Temizyürek(Hatay), Adem Alemdar(Konya), Ali Cihangir(Aksaray), Atilla Durak(Siirt), Cem Kaytan(Muğla), Erdoğan Erişen(Ordu), Ergun Ata(Trabzon), Erkan Sağlam(Kütahya), F. Fazıl Özsoy(Erzurum), Gaye Coşkun(Alanya), M. Erkan Yılmaz(Kastamonu), Mehmet Çelik(Mardin), Mehmet Ergun(Balıkesir), Osman H. Kiracı(Tokat), Osman Koca(Nevşehir), Ramazan Demir(Edirne), Sefa Özdemir(Konya), Vahap Güner(Malatya). Öte yandan, kongrede yapılan oylama ile Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun Dış İlişkiler Genel Koordinatörlüğüne Mevlüt Yeni, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Koordinatörlük görevine de Sinan Tunç oybirliği ile seçildi.

Tolga Gül, Basın Etik Kurulu’na Seçildi

Kongre sonunda Türkiye Gazeteciler Konfederasyonunun ilk yönetim kurulu toplantısı da M.Nuri Kolaylı başkanlığında yapıldı. Yapılan oylama sonucunda 7 Genel Başkan Yardımcılığı görevine Marmara Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Demir, Ege Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Cem Kaytan, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Gaye Coşkun, Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı F.Fazıl Özsoy, Güney Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Çelik, Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Erişen, İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Adem Alemdar seçildi.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Kurulu’nda Artvin Basını önemli isimlerle temsil edildi. Artvin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Alkan, Başkan Yardımcısı Orhan Sevinç ve AGC Eski Başkanı Tolga Gül, delege olarak genel kurulda ilimizi temsil ettiler. TGK’nın bir alt birimi olan Karadeniz Gazeteciler Federasyonu’nda güçlü bir şekilde temsil edilen Artvin üst kurul olan konfederasyonda da yine güçlü bir şekilde temsil edildi. Daha önce 21 ilin bulunduğu Karadeniz Gazeteciler Federasyonu’nda Genel Başkan Vekili olarak AGC Başkanı Zeki Alkan, Denetleme Kurulu Başkanı olarak AGC Eski Başkanı Tolga Gül ve İstişare Kurulu üyesi olarak da AGC Başkan Yardımcısı Orhan Sevinç görev almışlardı. Karadeniz Gazeteciler Federasyonu’nun ardından da Artvin’in en güçlü basın kuruluşu olan Artvin Gazeteciler Cemiyeti Türkiye’nin en güçlü basın örgütünde de Basın Etik Kurulu’na bir üye vererek yine Artvin’i güçlü bir şekilde temsil etme başarısını göstermiş oldu. AGC eski Başkanı Tolga Gül’ün basın etik kuruluna seçilmesi, Artvin basınının ve Artvin Gazeteciler Cemiyeti’nin lobi gücünün büyüklüğünü göstergesi olarak değerlendirildi.

AGC Başkanı Zeki Alkan: AGC Ülke Çapında Tanınan Bir Basın Kuruluşudur

Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Başkan Vekili ve AGC Başkanı Zeki Alkan, TGK Genel Kurulu sonrasında yaptığı açıklamada, Artvin basınının en güçlü basın kuruluşu olan Artvin Gazeteciler Cemiyeti’nin kurulduğu günden bu yana ülke basınında söz sahibi olması noktasında sürekli üzerine koyarak ilerlediğini belirterek yaklaşık 2 yıl önce gerçekleştirilen Karadeniz Gazeteciler Federasyonu’nda güçlü bir şekilde temsil edilen AGC’nin, TGK’da da basın etik kuruluna bir temsilci sokarak lobi gücünü bir kez daha gösterdiğini ifade etti. Artvin basınının sorunlarını ülke gündemine taşıma noktasında da başarılı çalışmalara imza attıklarının altını çizen Alkan, bu tür platformlarda görevler almanın aynı zamanda Artvin’in de tanıtımı anlamına geldiğini vurgulayarak Artvin’de gazetecilik yapan bir ismin 81 ilin bağlı bulunduğu en üst medya örgütünde basın etik kurulu gibi önemli bir alanda görevlendirilmesinin memnuniyet verici bir durum olduğunu sözlerine ekledi.

AGC Başkan Yardımcısı Orhan Sevinç: Amacımız Artvin’i Kendi Alanımızda En Üst Düzeyde Temsil Etmektir

Karadeniz Gazeteciler Federasyonu İstişare Kurulu üyesi ve AGC Başkan Yardımcısı Orhan Sevinç’te ilimizin basınının temsilcileri olarak bu güne kadar Artvin basınını her alanda başarıyla temsil etme gayretinde olduklarına dikkat çekerek, Karadeniz Gazeteciler Federasyonu’nun ardından Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nda da önemli birimlerde görevler almaya başlamalarının henüz bir başlangıç olduğunu belirterek, bu tür başarılara ilimizi alıştıracaklarını ve ilerleyen dönemlerde çok daha etkin ve başarılı noktalara geleceklerinin altını çizdi.

TGK Basın Etik Kurulu Üyeliğine Seçilen Tolga Gül: Bu Benim Değil AGC’nin Ve Artvin Basınının Bir Başarısıdır

Son genel kurulda Basın Etik Kurulu’na seçilen Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Denetleme Kurulu Başkanı Tolga Gül, basın etik kuruluna seçilmesinin kendi başarısı olmadığını, bu başarının Artvin Gazeteciler Cemiyeti’nin ve Artvin Basınının lobi gücünün bir eseri olduğunu ifade etti. AGC olarak kurulduğumuz günden bu yana sürekli olarak basın üst kuruluşlarında etkili bir biçimde temsil edilmeye çalışıldığını hatırlatan Tolga Gül, her yıl üzerine koyarak başarılı çalışmalara imza atan Artvin Gazeteciler Cemiyeti’nin tüm Türkiye’de tanınan ve bilinen bir gazeteciler cemiyeti olduğunu belirtti. Son genel kurulda etkin bir lobi yaparak böylesine önemli bir göreve seçilmesine destek veren Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Erişen ve KGF Yönetim kurulu ile kendisi ile birlikte bu önemli kongreye katılmak üzere yol arkadaşlığı yapan ve yaptığı lobi ile sürekli yanında hissettiği AGC Başkanı Zeki Alkan ve Başkan Yardımcısı Orhan Sevinç olmak üzere tüm cemiyet üyeleri ile Artvin basınına minnettar olduğunu belirten Tolga Gül, kendisini bu önemli göreve layık gören TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı ve genel kurul üyelerine teşekkür ettiğini ifade etti. Aldığı bu yeni görevde ilimiz basınını en iyi şekilde temsil etme gayretinde olacağının altını çizen Tolga Gül, ilimiz ve ülkemiz basınının ve basın mensuplarının sorunlarını ve mesleğimizin problemlerini aktarma ve çözümüne katkı sunma noktasında üzerine düşen görevi yerine getirme gayretinde olacağını da sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI