MODERN BİR TERMİNALE KAVUŞTU

İBB Başkanı İmamoğlu’nun Katılımıyla Modern Ardahan Otobüs Terminali Açıldı

TRABZON-ARTVİN 10.08.2022 13:56:25 25 0
MODERN BİR TERMİNALE KAVUŞTU

Hayati Akbaş

ARDAHAN-İBB ve Ardahan Belediyesi iş birliğiyle kente kazandırılan 6.300 metrekare alan üzerine kurulu, 2 bin 500 yolcu kapasiteli modern otogarın açılışı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından gerçekleştirildi.

İBB’nin Türkiye genelinde 350 belediyeye çeşitli yardımlarda bulunduğu bilgisini paylaşan Torun, “Bizim belediye sayımız, 250. Demek ki, 100 de farklı siyasi partilerden olan belediyelere hizmet veriyor. Ayrımcılık, kayrımcılık yok. Hep birlikte Türkiye'yiz. Ve hiç kimseyi ötekileştirmeden, ayrıştırmadan hizmet vereceğiz. Bunun örneği de İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu” dedi. Bazı kesimlerin 3 yıllık görev sürelerini ‘1000 kayıp gün olarak’ nitelediğini hatırlatan İmamoğlu da “Evet, bu süre 1000 kayıp gün ama onlara; bir avuç insana. Çünkü onlara akan musluklar, kapandı. Onların, o bir avuç insanın faydalandığı iş, güç vesaire işleri bitti. Milletin malı olduğunu gösteren, çalma çırpma işlerini kapısından içeri sokmayan, ahlaklı, adil, herkese eşit fırsatları sunan bir Belediye Başkanı var, bir yönetim var” ifadelerini kullandı.

“ARDAHANLILARIN YILLARDIR BEKLEDİKLERİ ÖZLEM SONA ERDİ”

Açılışta konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bugün burada sevgili, çok kıymetli Ardahanlı kardeşlerimize yakışacak yepyeni bir otogar açmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Faruk Demir başkanımla birlikte ele ele vererek siz değerli Ardahanlıların en önemli ihtiyaçlarından birini karşıladığımız için oldukça sevinçliyiz. Modern otobüs terminaliniz hayırlı uğurlu olsun” dedi. Belediye Başkanımız Faruk Demir’de Ardahanlıların yıllardır bekledikleri bir özleme son vermenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydederek, şunları belirtti: “Bu topraklarda doğup büyüyen her bir birey Ardahan’da doğru düzgün bir otogarın olmamasından dolayı mustaripti. Bizler bu sıkıntıyı, bu derdi çözmek için sürekli çaba harcadık. Ve sonunda Sayın İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun destekleri sayesinde siz kıymetli hemşerilerimize bu terminalimizi kazandırdık. Kendilerine sizlerin de adına çok teşekkür ediyorum.”

DAMAL-HANAK-MERKEZ/ARDAHAN

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile Ardahan Belediyesi, 27 Mayıs 1992’de il olan kentin 300 yolcu kapasiteli eski otogarının yerine, 2 bin 500 yolcu kapasiteli modern bir otogar inşa etti. İstanbul Planlama Ajansı ve İBB iştiraki İSTON’un proje danışmanlık katkılarıyla, toplam 6.300 metrekare alan üzerine kurulu yeni Ardahan Otogarı’nın açılışı; CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir ve Şişli Belediye Başkanı

Muammer Keskin, Şavşat Belediye Başkanı Nihat Acar’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı