“MEZARLAR DSİ TARAFINDAN TAŞINACAK”

Yusufeli’nde su altında kalacak olan mezarların yeni mezarlık alanlarına nakil işlemleri DSİ tarafından yapılacaktır

TRABZON-ARTVİN 30.05.2021 10:53:18 38 0
“MEZARLAR DSİ TARAFINDAN TAŞINACAK”

Hayati Akbaş

YUSUFELİ-Yusufeli Barajı nedeniyle ilçe merkezinin tamamı baraj rezervuar alanı içinde yer almaktadır. Bu nedenle Yusufeli merkez mezarlıkları su altında kalıyor. Su altında kalacak olan mezarların yeni mezarlık alanlarına nakil işlemleri DSİ tarafından yapılacak.

Daha önceki yıllarda ilçe merkezinde bulunan mezarlara belediye ve mahalle muhtarları tarafından tespit edilen mezarlara numaralandırma işlemi yapılmıştı. Yapılan çalışma esnasında mezar taşı bulunmayan birçok isimsiz mezara rastlanıldı. Numaralandırılan mezarlarda ismi tespit edilen mezarlar Yusufeli Belediyesi Mezarlık Bilgi Sistemine işlenerek kayıt altına alındı. Ancak numaralandırılan ve kime ait olduğu belirlenemeyen birçok mezarın sisteme kayıtları yapılamadı.

İsmi belirlenemeyen mezarlıkların taşıma işlemi yapılamayacağı açıklandı. Vatandaşların kendilerine ait mezarları komisyon aracılığıyla tespit ettirmelerini ve Haziran ayı içerisinde Yusufeli Belediyesi Mezarlık Bilgi Sistemine isimsiz mezarlarının kayıtlarını yaptırmaları açıklandı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI