Metin Lokumcu, ölümünün 10'uncu yıl dönümünde Mezarı başında anıldı

Metin Lokumcu, ölümünün 10'uncu yıl dönümünde memleketi Hopa'da düzenlenen yürüyüş ve basın açıklamasıyla anıldı.

TRABZON-ARTVİN 1.06.2021 12:50:32 51 0
Metin Lokumcu, ölümünün 10

Hayati Akbaş

HOPA- Metin Lokumcu, ölümünün 10'uncu yıl dönümünde Mezarı başında ve Hopa'da düzenlenen yürüyüş ve basın açıklamasıyla anıldı.

Metin Lokumcu için ilk anma CHP tarafından düzenlendi. İl Başkanı Ahmet Biber, Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi, Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek, Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, Hopa ve Kemalpaşa CHP İlçe Başkanları ve partililer Lokumcu’nun mezarına çiçek bırakarak saygı duruşunda bulundular ve konuşmalar yaptılar.

Metin Lokumcu için ikinci anmada Hopa’da düzenlendi. İl Başkanı Ahmet Biber, Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi, Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek, Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Cervatoğlu, CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, eski Milletvekili Yüksel Çorbacıoğu, Hopa CHP İlçe Başkanı Şükrü Aydemir, Kemalpaşa CHP İlçe Başkanı Taner Çakır, Hopa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Osman Küçükali, EMEP, HDP, Sol Parti, CHP, ESP, Halkevi, Eğitim-Sen-Umut Sen Şube Başkanları ve üyeleri ile değişik STÖ Başkan ve üyeleri ile kalabalık bir Hopalı ve çevre ilçelerden gelen grup Belediye parkında toplandı.

Hopa parkında toplanan grup ve Lokumcu ailesi, buradan İnönü Caddesi üzerinden başlayarak Cami meydanından dönerek Dumlupınar Caddesi üzerinden sloganlar atarak e alışlar arasında Cumhuriyet Meydanına geldiler. Yürüyüş boyunca 'Metin Lokumcu ölümsüzdür', 'Hepimiz Hopa'yız, hepimiz eşkıyayız', 'Metin Lokumcu’ ya söz olsun devrim olacak', 'Gün gelecek, devran donecek, AKP halka hesap verecek' sloganları atıldı.

Metin Lokumcu meydanında toplanan kalabalık, Lokumcu ve tüm devrim şehitleri adına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Meydanda yapılan konuşmalarda lokumcu'nun mücadelesinin sürdürüleceği ifade edildi. Buradaki açıklamanın ardından konvoyla Kemalpaşa Dere içi Köyünde bulunan Metin Lokumcu'nun mezarı başında anma etkinliğine devam ettiler. Burada Metin lokumcu anısına katılımcılar söz alarak duygu ve düşüncelerini dile getirmeleri ardından anma etkinliği sona erdi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI