MERKEZ VİYADÜĞÜNDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Artvin güzergâhından gelen yolu Yusufeli yeni yerleşim yerine bağlayacak Yusufeli Merkez Viyadüğünde çalışmalar hızla edem ediyor.

TRABZON-ARTVİN 25.02.2023 09:55:50 23 0
MERKEZ VİYADÜĞÜNDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Hayati Akbaş

YUSUFELİ-Artvin güzergâhından gelen yolu Yusufeli yeni yerleşim yerine bağlayacak Yusufeli Merkez Viyadüğünde çalışmalar hızla edem ediyor.

Yapımı tamamlanan ve 275 metre gövde yüksekliği ile Türkiye'nin birinci, dünyanın 5’inci en yüksek barajı olan Yusufeli Barajı ve HES inşaatı kapsamındaki yeni ulaşım yollarının yapımı da büyük oranda tamamlandı.

Türkiye'nin en önemli projelerinden biri olarak gösterilen milli kaynaklarla Türk mühendisinin akıl, Türk işçisinin de alın teriyle inşası tamamlanan Yusufeli Barajı dolayısıyla bölgedeki pek çok yol sular altında kaldığından yeni yollar, köprüler, tüneller ve viyadükler inşa edildi.

Toplamda 60,3 kilometresi tünel ve köprülerden oluşan Yusufeli Barajı relokasyon yolları baraj su tutmaya başlamadan önce kullanıma açıldı.

Yapılan 69,2 kilometrelik yolun 56,7 kilometresini tüneller, 3,6 kilometresini de köprü ve viyadüklerin oluşuyor. Yeni yol güzergahında toplam 39 tünel, 19köprü ve 4 özel tasarım viyadük bulunuyor.

Teknoloji harikası olarak adlandırılan 4 viyadüğün uzunluğu 2,2 kilometreyi buluyor.

530 metre uzunluğundaki Şilenkar Viyadüğü, 628 metre uzunluğundaki Tekkale Viyadüğü ve 345 metre uzunluğundaki Baraj Viyadüğünün inşaatı tamamlanarak barajın su tutmasından önce kullanıma açılmıştı.

Özel tasarım viyadükler arasında 685metre uzunluğuyla en uzun viyadük olan merkez viyadüğünün en kısa sürede tamamlanması için çalışmalar sürüyor.

İtme sürme yöntemiyle yapılan viyadüğün üst tabliyesi tamamen çelik konstrüksiyonlardan oluşacak.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı