MAVİYEMİŞ’İN ÇOĞALTILMASI PROJESİ İMZALANDI

Artvin Çoruh Üniversitesi ve Orman Bölge Müdürlüğü Arasında “Doku Kültürü Çalışmaları ile Maviyemiş (vaccinium sp.) Bitkisinin Çoğaltılması” Protokolü İmzalandı

TRABZON-ARTVİN 8.01.2022 12:49:32 32 0
MAVİYEMİŞ’İN ÇOĞALTILMASI PROJESİ İMZALANDI

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Çoruh Üniversitesi ve Orman Bölge Müdürlüğü arasında gerçekleştirilen “Doku Kültürü Çalışmaları ile Maviyemiş (vaccinium sp.) Bitkisinin Çoğaltılması” Protokolü AÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin ve Orman Bölge Müdürü Dr. Mimar Sinan Özkaya tarafından imzalandı.

Protokolün İmzalanması ardından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Uygulama çalışmaları Tıbbi Aromatik Bitkiler Uygulama ve Araştırma Merkezinde yürütülecek olan protokol kapsamında Artvin için katma değeri yüksek mavi yemiş bitkisinin çoğaltılması, üreticilere sunulması ve bu sayede fidan temini konusunda ülkemizin dışa bağımlılığının kaldırılması amaçlanmaktadır. Mavi yemiş bitkisinin yerel ölçekte üretiminin artması ile Üniversitemiz bölgesel kalkınma hedeflerini bir adım daha öteye taşıyacaktır. Yaşlanma karşıtı özellikleri ve sağlık açısından değerli bir tür olarak kabul edilen mavi yemiş bitkisinin işlenmiş katma değerli ürüne dönüştürülmesi yolunda imzalanan protokolün önemli katkılarının olması beklenmektedir

AÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin, protokolün yürütülmesi ve hedeflerine ulaşılması noktasında Tıbbi Aromatik Bitkiler Uygulama ve Araştırma Merkezinin tüm imkânlarını seferber edeceğini bildirdi.

Orman Bölge Müdürü Dr. Mimar Sinan Özkaya ise protokolün bölge için çok önemli bir adım olduğunu ve belirlenen hedeflere ulaşılması için gerekli çalışmaların yapılacağını belirtti.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI